Beat Saber je trenutno jedna od najpopularnijih VR igara i ujedno jedna od najpopularnijih ritmičkih igara općenito, a danas je stigla vijest da je veliki Facebook kupio njezine tvorce, razvojni studio Beat Games.

Vijest o tome potencijalno ne treba ni čuditi, pogotovo s obzirom na činjenicu da je Facebook još 2014. godine kupio kompaniju Oculus, zaslužnu za jedan od najpopularnijih i najrasprostranjenijih VR uređaja ikad. No, iz studija Beat Games i Oculusa poručuju kako javnost nema razloga za brigu. Predstavnici Beat Gamesa tako ističu da će, unatoč kupnji od strane Facebooka, nastaviti podržavati Beat Saber i u njega ubacivati novi sadržaj, a nastavit će se i podrška za sve VR uređaje, ne samo za Oculusov VR headset koji je pod Facebookom.

Ova činjenica bitna je s obzirom da je igra dostupna i za VR uređaje drugih proizvođača na PC-ju, ali i na drugim platformama, kao što je PlayStation i njegov PSVR. No i dalje nije poznato niti potpuno jasno što će biti s budućim igama studija Beat Games te hoće li morati od sada pa nadalje VR igre raditi ekskluzivno za Facebook i Oculus.

Beat Games će se pridružiti Oculus Studiosu kao nezavisno vođen studio u Pragu, nastavljajući stvarati nove načine na koje će ljudi iskusiti glazbu i VR gaming“, ističe predstavnik Oculusa u službenoj objavi o kupnji Beat Gamesa, uvjeravajući donekle javnost da Oculus i Facebook neće imati prevelik utjecaj i upliv u rad studija i njihovih nadolazećih igara.

Dodatno je naglasio kako će Beat Saber i dalje imati podršku na svim platformama, ne samo na Oculusu, samo što će sada imati dodatnu podršku iz Facebooka. Što god to značilo. Živi bili, pa vidjeli.