Dva dana uoči live eventa Facebook Connect (prethodno poznatog pod imenom Oculus Quest) Facebook je preuranjeno otkrio da uskoro stiže Oculus Quest 2, nasljednik i nova poboljšana verzija bežičnog VR headseta iz 2019. godine.

Informacije su procurile putem stranice Facebook Blueprint, na kojoj su se mogle naći detaljne tehničke specifikacije nove generacije VR uređaja Oculus Quest 2, uključujući i dva promotivna videa koji su naknadno uklonjeni (ali ne prije nego ih je netko skinuo i ponovno podijelio na YouTubeu).

Tako putem videa i stranice Blueprint Facebook ističe da je ovo Oculusov dosad najnapredniji all-in-one VR uređaj, a ujedno je lakši i manji od svog prošlogodišnjeg prethodnika, uz puno oštriju rezoluciju  (približno 4K, odnosno “gotovo pa” 2K po svakom oku, kako navode iz Facebooka u promo video materijalima). Oculus Quest 2 također ima i brži procesor te se u njemu nalazi  Qualcomm Snapdragon XR2, a od ostalih tehničkih specifikacija tu su 6GB RAM memorije i 3D pozicijski audio.

Što se tiče unutarnje pohrane, imat će podršku za proširenje do 256GB (nije poznato s koliko memorije dolazi bez proširenja), a kontroleri su također poboljšani, pa tako imaju potpuno novu ergonomiju. Što se samih igara tiče, uz nove, Oculus Quest 2 podržavat će i sve igre prethodno dostupne za prvi Oculus Quest.

Sami datum izlaska all-in-one VR headseta Oculus Quest 2 u ovom trenutku nije poznat, no zasigurno ćemo ga službeno saznati već ove srijede u sklopu live eventa Facebook Connect.