Groundhog Day dobiva svoj nastavak – kao VR igra!


Najluđa vijest dosadašnjeg dijela godine dolazi nam od razvojnog studija Tequila Works, koji nam je donio izvrsni platformer RiME. Naime, momci i djevojke iz Tequile trenutno rade na nastavku legendarne komedije Groundhog Day…ali ne u obliku filma već igre za VR.

Nakon 26 godina, Groundhog Day dobiva svoj nastavak. Sony Pictures Virtual Reality, MWM Immersive i Tequila Works otkrili su igru Groundhog Day: Like Father Like Son, koja nam stiže na PS VR, Oculus Rift i Vive.

Igrat ćemo kao sin Phila Connorsa koji se, naravno, zove Phil Connors Jr. i svjedočiti njegovim avanturama unutar time loopa.  Proživljavat ćemo jedan te isti dan, kao i svojevremeno njegov otac dok ne naučimo pravu vrijednost prijatelja i obitelji.

Naravno, Groundhog Day smješten u format videoigre dodat će sasvim novu dimenziju interaktivnosti u otprije viđenu priču. Na scenariju igre radit će i malo poznatija imena, među kojima se posebno ističu James Siciliano (koji je radio na animiranom serijalu Rick & Morty) te Joshua Rubin (iz bivšeg studija Telltale Games).

Tequila obećava granajuću priču na koju ćemo mi kao igrači moći utjecati. Također, igra će nam nuditi punu interaktivnost sa svakim NPC-om u igri, što znači da bismo mogli dobiti iskustvo udaranja Neda u facu. Spomenuto iskustvo moglo bi biti još ljepše s obzirom da Tequila koristi napredne tehnologije motion capturea lica i pokreta.

Groundhog Day: Like Father Like Son trebao bi izaći krajem ove godine, a kako igra trenutno izgleda – možete pogledati u nastavku:

Oglašavanje