The Game Awards, ili kako ih kolokvijalno volimo zvati – “gaming Oscari” – ove godine bilježe svoju petu godinu postojanja i održavanja u ovoj formi i organizaciji koju potpisuje famozni Geoff Keighley, a od ovogodišnjega izdanja prestižne dodjele nagrada za najbolje videoigre, koja se održava za samo nekoliko sati, očekuje se puno toga.

Kao što smo već nedavno spominjali, ovogodišnje izdanje Game Awardsa bit će prvenstveno posebno po tome što će imati najviše najava potpuno novih igara dosada. Naravno, Game Awardsi su uvijek bili mjesto na kojemu smo mogli vidjeti potpuno nove trailere za preko nekoliko igara, a večeras će ih biti najavljeno i prikazano preko deset.

Tako se, primjerice, ovih dana šuška kako ćemo na ovogodišnjim Game Awardsima napokon dobiti najavu za dugo očekivani remake Crash Team Racinga, zatim treba spomenuti i glasinu da će Ubisoft premijerno prikazati potpuno novi nastavak serijala Far Cry, a ništa manje bitno nije šuškanje o službenoj najavi igre Dragon Age 4 ili pak pucačine u Alien univerzumu.

Čak je i poznati studio Obsidian Entertainment nedavno najavio kako nas na ceremoniji očekuje otkrivanje njihovoga novog RPG-a na kojemu rade tvorci originalnoga Fallouta, a mnogi vjeruju da će Square Enix napokon izbaciti detalje za igru Marvel’s Avengers, jer je službeno potvrđeno da će jedni od prezentera na dodjeli biti upravo redatelji Avengers filmova – braća Russo.

Dakako, radujemo se i samoj ceremoniji (nikad nećemo zaboraviti prošlogodišnji ispad Josefa Faresa i njegovu izjavu “F**k the Oscars!“) i dodjeli nagrada za najbolja ostvarenja u industriji videoigara u 2018. godini, naročito jer je ova godina doista bila spektakularna i obilovala je odličnim igrama, mnoge od kojih ćemo zasigurno pamtiti godinama.

God of War, Red Dead Redemption 2, Spider-Man i Assassin’s Creed Odyssey samo su neke od fantastičnih igara koje smo igrali ove godine i koje su nominirane u kategoriji igre godine. Po nama svaka od njih zaslužuje nagradu, ali samo jedna može biti najbolja.

Naravno, “igra godine” nije jedina kategorija, pa tako The Game Awards ove godine ima čak trideset različitih kategorija – od najboljeg soundtracka, najbolje priče, preko najboljeg arta, zvuka i glume, pa sve do najboljeg kreatora i influencera godine. Čitavu listu kategorija i nominacija, stoga, obavezno pročitajte na ovome linku.

Kako god bilo, The Game Awards će svakako biti vrijedno popratiti za svakoga fana videoigara. Sama ceremonija dodjele nagrada počinje večeras u 2:30 ujutro po našem vremenu, a moći ćete ju uživo pratiti na više mjesta: putem YouTubea, Twitcha, Facebooka, Mixera, Steam TV-a, PSN-a i Xbox Livea.

Kako biste se lakše snašli, u nastavku pronađite direktne linkove za praćenje livestreama putem službenog The Game Awards YouTube kanala i službenog The Game Awards twitch kanala. Vidimo se večeras u 2:30h!

Watch live video from thegameawards on www.twitch.tv