Kao što sam naslov kaže, ESL je otvorio Adria regiju za veoma poznatu i kompetitivnu igru Rainbow Six: Siege. Da stvar bude još bolja, ekipa se odmah bacila na posao i najavila prvi turnir koji će se održati u iduća 2 mjeseca. Ovo je, kako kažu, odlična prilika za sve timove iz naše regije kojih bome i ima.

Prvi turnir, ESL Adria Winter League 2018 se održava u iduća 2 mjeseca, a način igranja i održavanja turnira bi trebao potaknuti igrače da se prijave u što većem broju, a samim time i pojednostavniti praćenje turnira preko ESL platforme.

Natjecanje će biti podijeljeno na dva dijela – kvalifikacije i liga.

Kvalifikacije

Adria timovi će moći igrati na 4 kvalifikacijska turnira koji će se održati u veljači

Qualifier #1 – 3. veljače 2018. 16:00 CET – link za prijavu

Qualifier #2 – 10. veljače 2018. 16:00 CET – link za prijavu

Qualifier #3 – 17. veljače 2018. 16:00 CET – link za prijavu

Qualifier #4 – 24. veljače 2018. 16:00 CET – link za prijavu

Format ovih kvalifikacije će biti BO1 Single Elimination, a finalni match će biti BO3.
Najbolje 2 ekipe iz svakog kvalifikacijskog turnira idu dalje, a ako je vaš tim bio neuspješan na jednom turniru, možete se prijaviti za sljedeći.

Također, valja napomenuti da će najbolje ekipe u kvalifikacijskim turnirima kraj puta u ligu dobiti dodatnu nagradu od 3000 R6 Creditsa.

LIGA

Liga počinje 2. ožujka 2018., a igra se i petkom i subotom. Osam timova će igrati round robin format natjecanja s BO3 matchevima. U 4 tjedna će odigrati 28 matcheva, a samo 4 tima će proći u Playoff koji će se igrati u BO3 single elimination formatu 31. ožujka 2018, dok će se finale odigrati u BO5 formatu.

Ekipe koje će igrati ligu, podijelit će preko 20 000 R6 Creditsa.

Pravila će biti ista kao na drugim ESL natjecanjima kao što su GO4 kupovi. Svi igrači moraju OBAVEZNO koristiti ESL Wire i MOSS, a timovi će map veto odrađivati putem ESL platforme.

Sve matcheve će te moći pogledati na r6adria twitch kanalu.

Imajte u obziru da bi vaš tim prisustvovao natjecanju, minimalno 3 igrača moraju biti iz Adria regije, a tijekom ligaškog dijela maksimalno 7 igrača smije biti u ekipi.

Za dodatne informacije vezane uz ESL platformu, slobodno se pridružite ESL Adria Support Discordu ovdje.

Ako tražite tim ili igrače ili samo želite doći u kontakt s drugim timovima i igračima iz regije, pridružite se R6Adria Discordu ovdje.

ESL Adria savjetuje svim kapetanima da se priključe na oba Discord servera kako bi komunikacija bila olakšana.