Glavni naslovi i ove su godine CS:GO i League of Legends, a najspremnije ekipe u obje igre ulaze u borbu za titulu najboljih te ukupni nagradni fond koji ponovo premašuje 20.000 eura.

Za CS:GO dio natjecanja prijave su već otvorene.

Novi format s velikom završnicom na sajmu Reboot infoGamer

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak najavljena je druga sezona Vip Adria lige powered by ESl, najvećeg regionalnog esports natjecanja. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, od ovog će travnja odmjeravati snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima – Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja – Valiance i KlikTech.

Iz Vipneta su iznimno zadovoljni odazivom i reakcijama na prošlogodišnje izdanje lige i daju naslutiti kako nas u drugoj sezoni očekuje još veći esports spektakl, Vipnetov direktor marketinga Lordan Kondić kazao je „Svi pokazatelji nakon prve sezone natjecanja jasno daju do znanja kako na ovim prostorima vlada ogroman interes za esportom. Prva sezona bila je sjajna i veselimo se nadolazećoj sezoni u kojoj očekujemo još veći broj prijavljenih timova i igrača, ali i daljnji rast publike koja prati natjecanja.”  Možemo potpisati, a kako ne bi ostali bez svojeg mjesta u kvalifikacija prijaviti se možete već sada, a ako ste pak jedan od onih koji sudjeluju navijanjem, svoje karte za Reboot infoGamer na kojem se i ove godine održava velika završnica Vipa Adria lige uskoro kreću u prodaju.

Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja.

Format i raspored:

Online kvalifikacije (eliminacijski krugovi, najbolji prolazi), 1. travnja – 1. lipnja 2018 – Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, tako da timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovno u sljedećem krugu kvalifikacija. Putem kvalifikacija traži se šest najboljih timova koji će nastupiti u grupnoj fazi

Grupna faza (Round Robin sustav), 1.  rujna – 14. studenoga 2018. Timovi igraju online svaki protiv svakoga skupljajući bodove. Na kraju grupne faze najbolja dva tima ulaze u veliko finale, dok se druga dva finalna mjesta traže kroz play off

Finale (najbolji od tri), i 25. studenoga 2018. U trajanju od dva dana, najbolja četiri tima igraju svatko protiv svakoga u areni u sklopu festivala Reboot infoGamer na Zagrebačkom velesajmu.

Sve detalje pronađite na službenim stranicama lige.

Dosta više HNLa, odsada gledamo ESL

Iz Vipneta su se pobrinuli da svim ukućanima konačno uspijete objasniti što je to esport. Naime osim što će se svi mečevi lige moći pratiti putem Twitch.tv livestreama, Vipnet je usporedno s pokretanjem Vip Adria lige lansirao i esportsTV, prvi televizijski kanal koji je u potpunosti posvećen esportu. Dostupan je u Osnovnom programskom paketu, a svi zaljubljenici u esport mogu 24 sata na dan uživati u više od 1000 gaming sati akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga tijekom godine, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom ESPORTCENTER TV.