U sklopu Electronic Artsovog novog financijskog izvještaja saznali smo nekoliko novih interesantnih činjenica, kako po pitanju uspješnih remastera Mass Effecta, tako i za najavljeni remake igre Dead Space, ali i nastavak igre Star Wars Jedi: Fallen Order te druge buduće planove kompanije EA.

Govoreći investitorima u konferencijskom pozivu, potpredsjednik i financijski te izvršni direktor Electronic Artsa Blake Jorgensen objasnio je da je remasterirana trilogija Mass Effect Legendary Edition prihvaćena izrazito dobro od strane igrača te da su prodajne brojke daleko iznad njihovih očekivanja.

Nastavak Fallen Ordera

Istaknuo je i da je izlazak next-gen izdanja odlične akcijske avanture Star Wars Jedi: Fallen Order za PlayStation 5 i Xbox Series X također bio odličan potez za EA te da je novo izdanje igre privuklo velik broj novih, ali i starih igrača. Zbog svega toga, zaključuje Jorgensen, kompanija već sada ima nove planove za budućnost franšiza Mass Effect i SWJ: Fallen Order

Podsjećamo, da EA-ov Respawn Entertainment planira nastavak Star Wars Jedi: Fallen Ordera, praktički je neslužbeno bilo poznato čim je igra izašla na tržište, pa smo u prosincu 2019. pisali kako studio traži nove zaposlenike za rad na novoj Star Wars igri, a direktor kompanije EA, Andrew Wilson, potom je praktički potvrdio nastavak Fallen Ordera i u financijskom izvještaju s početka 2020. godine. S druge strane, za punokrvni nastavak igre Mass Effect znamo od prosinca 2020., no čini se da to neće biti jedina nova igra u tom univerzumu.

Stiže još remastera i remakeova

Nadalje, u ovom novom danas objavljenom financijskom izvještaju, Blake je istaknuo da EA, uz rad na novim igrama, ulaže i u hrpu svojih drugih starih IP-ova, pa je potvrdio da ćemo iduće godine saznati za još nekoliko “postojećih franšiza koje će oživjeti. Drugim riječima, ogromni uspjeh Mass Effect remastera i dobro prihvaćena najava remakea za Dead Space potaknula ih je da se uhvate još remakeova i remastera. O kojim se igrama radi, zasada nije poznato.

Nažalost, Wilson je u sklopu financijskog izvještaja potvrdio i ono što smo se bojali, a to je da remake igre Dead Space na tržište neće izaći još dosta dugo te da studio EA Motive ima pune ruke posla. No, podijelio je jednu pozitivnu informaciju o remakeu. “Završio bih tu temu rekavši da je to jedan od najtraženijih naslova za nas, možda odmah nakon Skatea, za koji smo također najavili da ga vraćamo“, zaključio je direktor Electronic Artsa.