Iščekivana PS4 ekskluziva Dreams je napokon dobila konkretnije detalje te kao bonus je došao gameplay prikaz same igre. Igra na kojoj radi Media Molecule, studio zaslužan za izvrsne LittleBigPlanet naslove na PS3 te Tearaway na PS Viti, prvi put je prikazana tijekom Sony press konferencije na E3 2015., a prošle su tri dugačke godine prije nego što smo napokon dobili obrise onoga što bi igra trebala biti.

Sudeći po gameplayu, igra je sandbox zasnovan na gotovo beskonačnim kombinacijama. Tako su djevojke iz Media Moleculea prikazale više “snova”, odnosno levela napravljenih od strane korisnika. Prvi kratki san je o malom stvorenju koje želi zagrljaje, no drugi likovi ga izbjegavaju. Gotovo instantan je bio prijelaz na drugi san, koji izgleda kao 3D verzija monokromatskih igara kao što je Limbo. Treći san je opet bio luckasti 2D platformer koji se s gotovo neviđenom lakoćom transformira u 3D.

Sva tri sna su vrlo drugačija, što u grafičkom, tematskom smislu, tako i u mehaničkom pogledu. Pravo pitanje je koje su ustvari granice naših budućih kreacija i kolika će biti dubina istih? Ako se prisjetimo LittleBigPlanet-a, postojale su nevjerojatne mogućnosti u kreaciji levela, no isto tako su postojale granice. Ovdje, po svemu sudeći, će fokus biti isključivo sandbox igra, satkana od user-created contenta. Koliko će takav koncept biti uspješan bismo mogli otkriti već ove godine, kada bi igra trebala izaći!