Od razvojnog studija Media Molecule prošloga smo tjedna dobili igru Dreams, koja je izašla nakon 7 godina razvoja. Dreams je odmah osvojio srca igrača jer nam daje priliku iskoristiti naše maštu na najkreativnije moguće načine izradom i dizajniranjem igara. Upravo zbog toga, mnogi su igrači odlučili kupiti Dreams i svoju kreativnost transformirati u igru.

Jedan od njih je i igrač pod imenom Jimmyjules153 koji se odvažio na kreiranje arkadne pucačine Blade Gunner, a portal The Escapist Magazine prenosi da mu je zahvaljujući razvoju te igre ponuđen posao u jednom razvojnom studiju. Jimmyjules153 priznaje da nema nikakvo prijašnje iskustvo u razvoju igara ili programiranju, ali da su mu alati koje pruža Dreams omogućili razvoj Blade Gunnera bez previše problema. “Alati su bolji nego što sam mogao zamisliti na bilo kojoj platformi. Odmah sam uvidio potencijal koji ova igra može ostvariti uz potporu zajednice iza nje. Nisam očekivao takvu vrstu podrške kakvu je moja igra zaprimila, a jako me usrećuje što sam mogao zabaviti toliko ljudi. Na naslovnoj strani (igre. op.a.) postoje mnoge odlične igre i iznimna je čast biti odabran između njih.”, rekao je The Escapist Magazineu i nastavio: Kontaktirali su me iz jednog europskog razvojnog studija i pitali želim li im se pridružiti. Uzbuđen sam zbog budućnosti i kamo će me ovo odvesti.”

Ako vas zanima razvoj i dizajn videoigara, svakako preporučamo da pročitate cijeli članak. I nabavite Dreams, naravno! 🙂