PDXCON je gaming konvencija organizirana od strane izdavača Paradox Interactive, koja ovaj naziv nosi od 2017. godine, a do tada je Paradox novinare koji pokrivaju gaming industriju, VIP-ovce i razne influencere zvao na svoje zatvorene pressice direktno u glavni grad Švedske, Stockholm.

Počevši od 2017. godine, konvencija je otvorena za javnost, a ovogodišnje mjesto održavanja je u Berlinu, od 19. do 20. listopada. U nastavku vam donosimo najvažnije novosti samog eventa. 

Crusader Kings 3

Prošlo je punih sedam godina od izlaska strategije Crusader Kings II, a na PDXCON-u je najavljena nova igra tog serijala, Crusader Kings 3. Zasad je objavljen samo iznimno mračan, ali poprilično intrigantan najavni trailer, kojeg vam donosimo ispod teksta, a igra stiže 2020. godine, pa se tako svi obožavatelji ovog kultnog serijala moraju još malo strpiti.

BattleTech: Heavy Metal

Strategija na poteze BattleTech uskoro dobiva novi sadržaj. Riječ je o trećoj po redu ekspanziji, pod imenom BattleTech: Heavy Metal, koja donosi osam novih mechova i osam novih vrsta oružja. Mechovi koji stižu teže ukupno 470 tona, od kojih je sedam klasika iz BattleTech boardgamea, a jedan je dizajniran ekskluzivno za nadolazeću ekspanziju.

Datum izlaska je 21. studenog ove godine.

Surviving the Aftermath

Nedavno smo pisali o najavljenoj najavi igre Surviving the Aftermath, čija je nadolazeća najava prvo objavljena putem trailera, nakon čega smo danas dobili i službenu najavu. Sad kad smo sve zakomplicirali, red je da pošteno najavimo novi nastavak igre Surviving Mars, koja je do prije par dana bila besplatna putem Epic Games Storea.

Ako je suditi prema najavnom traileru, očekuje nas post-apokaliptična strategija izgradnje grada, odnosno mjesta za koliko-toliko normalan život, uz stalne prijetnje neprijatelja, traženje utočišta i sklapanje funkcionalnog mjesta za život uz pomoć recikliranog materijala.

Igra na prvu izgleda vrlo zanimljivo, a dostupna je već sada putem Early Accessa na Epic Games Storeu.

Prison Architect

Najava nove ekspanzije

Prison Architect, simulacija izgradnje i vođenja zatvora dobiva novu ekspanziju. Doduše, na nju ćemo pričekati do 2020. godine, a sudeći po teaser traileru, ovoga puta gradit ćemo zatvor maksimalne sigurnosti na otoku poput Alcatraza.

Psych Ward: Warden’s Edition

U međuvremenu, ekspanzija Psych Ward: Warden’s Edition koja je već dostupna na konzolama, uskoro stiže i na PC. Ovaj dodatak na standardnu verziju igre donosi nove zatvorenike jedinstvenih osobina, nove upravitelje i osoblje, ali i potpuno drugačije lokacije na kojima će se nalaziti naš zatvor poput džungle ili antičkih ruševina.

Warden’s Edition će na PC donijeti neke novitete, a sve detalje saznat ćemo već 21. studenog ove godine.

Age of Wonders: Planetfall – Revelations

Prvu ekspanziju dobiva 4X strategija (eXplore, eXpand, eXploit i eXterminate op.a.) Age of Wonders: Planetfall. Ekspanzija stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One pod imenom Revelations, a upoznat će nas s poviješću Plantefall univerzuma i novom dinastijom Heritor, koja želi iskoristiti drevnu tehnologiju kako bi zavladala cijelim univerzumom. Uz Heritore stižu i dvije nove kampanje uz tridesetak lokacija, a očekuje nas i desetak sati novog sadržaja.

Službeni datum izlaska je 19. studenog ove godine.

Stellaris

Lithoids – Species Pack

Još jedna 4X strategija dobiva dvije ekspanziju, i to ne jednu već dvije! Stellaris: Lithoids je ekspanzija koja donosi rasu golemih stijena za igrače koji požele doživjeti potpuno novo i drugačije iskustvo, fokusirano na proizvodnji minerala i kolonizaciji svjetova na samom kraju univerzuma.

Ova ekspanzija bit će dostupna već od 24. listopada ove godine.

Federations

Druga ekspanzija je Federations, a omogućit će nam da igru zaigramo u nešto mirnijem, diplomatskom stilu. Kao što i sama najava kaže, “olovka je jača od plazma launchera” pa će naš fokus biti na unutarnjoj politici kako bismo stvorili što jači intergalaktički senat. Uz pomoć novih opcija, svoja ćemo stajališta braniti manipulacijom, dominacijom i utjecajem.

Stellaris: Federations zasad nema službeni datum izlaska.

Hearts of Iron IV: La Resistance

Hearts of Iron IV, popularna strategija i WW2 simulator također dobiva dodatan sadržaj, u vidu ekspanzije La Resistance, koja će nas smjestiti u Francusku alternativnu povijest Drugog svjetskog rata. La Resistance, između ostalog, u igru uvodi tajne agente, misije špijunaže, novi Focus Tree  i opciju razbijanja šifriranih poruka.

Službeni datum izlaska još nije poznat, a Hearts of Iron IV je dostupan isključivo putem PC platforme.

Svakako preporučamo da posjetite i službene Steam stranice izdavača Paradox Interactive jer su trenutno brojni naslovi, koji uključuju i ekspanzije, na popustu do čak 80 posto!