Od izdavača Paradox Interactive, koji između ostalog stoji iza vrlo popularnog i odlično prihvaćenog simulatora izgradnje grada Cities: Skylines, uskoro nam stiže nova igra iz Surviving serijala. Zasad postoje samo najava nadolazeće službene najave i prvi teaser trailer u kojem je otkriveno ime igre, dok ćemo više informacija dobiti već idućeg tjedna u sklopu Paradoxovog PDXCON 2019 eventa. Nova igra trebala bi nositi naziv Surviving the Aftermath, a ako sudimo prema traileru i imenu, smjestit će nas u nekakvo postapokaliptično okruženje.

“S porastom kupovine Surviving Mars igre (nakon izbacivanja Green Planet ekspanzije u svibnju, op.a.), znali smo da imamo nešto posebno i željeli smo pronaći nove načine za korištenjem survival menadžment gameplay mehanika”, rekao je Nikhat Ali, glavni producent na obje igre. “Surviving the Aftermath daje nam priliku eksperimentirati s ovim mehanikama na nove i zanimljive načine, za koje mislimo da će ih naši igrači zavoljeti.”

Inače, prva igra nosila je naziv Surviving Mars, a recenzije su joj bile sasvim solidne. Igra nas je odvela na planet Mars gdje smo, slično kao i u gore spomenutom Cities: Skylinesu, imali prilike sagraditi grad po našim mjerama, uz mnoštvo prijetnji koje se nalaze na planeti.

Surviving the Aftermath stiže krajem 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a prvu igru moći ćemo besplatno preuzeti već krajem ovog tjedna, u još jednoj Epic Games Store ponudi besplatnih igara!