Hrvatski razvojni studio Red Martyr Entertainment iz Pule (prethodno poznat pod nazivom Tanais Games) sinoć je objavio veliku sretnu vijest. Sklopili su ugovor s kompanijom SOEDESCO koja će obnašati ulogu izdavača njihove očekivane horor point’n’click avanture Saint Kotar.

SOEDESCO je poznati nezavisni studio, izdavačka kompanija i distributer s gotovo dvadeset godina iskustva, prethodno poznat po igrama kao što su Owlboy, Kaze and the Wild Masks, Monster Crown, Among the Sleep, Remothered: Tormented Fathers, Monstrum i brojnim drugim indie uspješnicama.

Drago nam je što se udružujemo s izdavačem SOEDESCO na lansiranju naše prve igre: Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine i uvjereni smo da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo prerastanje naše igre u nešto posebno“, kaže u objavi Marko Tominić, direktor i osnivač studija Red Martyr te pisac i narativni dizajner Saint Kotara.

Tominić ističe i da će im SOEDESCO pomoći da igru lansiraju na PC i konzole i to vrlo brzo, a od prethodno najavljenog sadržaja obećanog kroz igrinu iznimno uspješnu Kickstarter kampanju, bit će isporučeno sve, pa i još više od toga.

Kampanja je bila lansirana 18. lipnja prošle godine, a od traženih 39 tisuća, studio je uspio skupiti više od 50 tisuća eura. Igra će tako, naročito sada uz pomoć izdavača, imati kompletno nasnimljenu glasovnu glumu na engleskom te lokalizaciju na sve jezike obećane u Kickstarter kampanji, uz dodatak još nekoliko jezika.

Izdavački ugovor s izdavačem SOEDESCO podrazumijeva i marketing, PR, distribuciju, portanje igre na konzole te sve ostale troškove i elemente potrebne za jedan ovakav projekt. Datum izlaska igre Saint Kotar trebali bismo saznati uskoro., no ono što je sigurno je da igra napreduje izrazito dobro. Trenutno je u Alpha fazi razvoja te se, kako kažu iz studija, polako ali sigurno približava Beta fazi.