Hrvatski razvojni studio Red Marty Entertainment i njihov izdavač – nizozemska kompanija SOEDESCO najavili su da godinu dana nakon izlaska za PC domaća point’n’click horor avantura Saint Kotar 14. listopada ove godine dolazi i na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.

Vijest o konačnoj objavi datuma izlaska na konzole objavljena je putem službene stranice izdavača i to uz popratni novi trailer koji nas ponovno podsjeća da se radi o narativnoj avanturi i psihološkom hororu u kojemu odabiri igrača utječu na priču i njezinih nekoliko završetaka, a vodi nas u gradić Sveti Kotar koji je smješten u Hrvatskoj, odnosno u regiji Gorskog kotara. 

Igramo kao dva različita protagonista – Benedek i Nikolay koji dolaze u mistični hrvatski gradić posjetiti izložbu, no kad Benedekova sestra idućeg dana misteriozno nestane, njih će dvojica otkriti da ništa nije kako se čini. Misteriozna ubojstva, morbidni kultni rituali i drevne tajne odvest će ih do ludila dok pokušavaju riješiti zagonetku i razotkriti mračnu istinu stanovnika Svetog Kotara, a igrači će kroz tu višesatnu avanturu otkrivati brojne lokacije, upoznati svakojake likove te rješavati zagonetke i zadatke.

Prvih dva sata igre iz prošle godine objavljene PC verzije streamali smo uživo na našem YouTube kanalu i to prigodno uoči Noći vještica, točno na dan izlaska PC verzije 28. listopada te snimku dvosatnog gameplaya ponovno prenosimo u nastavku, a za kraj još jednom podsjećamo na novost da Saint Kotar 14. listopada napokon dolazi i na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.