Battlefield V i problem s njihovom in-game valutom Company Coin je riješen te DICE obećava da će retroaktivno nagraditi igrače koji su bili zahvaćeni problemom.

Problem se stvorio kada je popriličan broj igrača dostigao Career Rank 50 i onemogućeni su u daljnjem skupljanju Company Coinsa. DICE je izdao ispriku i obećao da će igračima nadoknaditi štetu.

Problem je u tome što se putem Company coinsa kupuju novi itemi i specijalizacije za oružja. Prošli tjedan je DICE izdao back-end fix koji je riješio problem za većinu igrača no na ostale igrače nije imao utjecaja.

DICE navodi da problematika leži u činjenici da svaki update utječe na back-end prilagodbe, ističući kompleksnost procedure updateanja igre bez utjecanja na ostale aspekte koje žele ostaviti na miru.

Dio igrača je vokalno izrazio nezadovoljstvo količinom Company Coinsa koje zarade igrači na Career Rank 50. Zasada igrači na tom rangu dobivaju 25 Company Coinsa ako završe rundu s rezultatom 500-999, dok 50 Company Coinsa dobivaju ako rundu završe sa skorom 1000-1999. Iznos se povećava ukoliko se povećava i skor, ali dio igrača je nezadovoljan raspodjelom Company Coinsa i vremena koje provedu igrajući, smatrajući da bi trebali dobivati veći iznos.

Što se tiče igrača koji nisu dobivali Company Coinse nakon Career Rank 50, DICE je razvio skriptu koja će refundirati svu valutu koju su trebali dobiti, a nisu. Skripta će biti uvedena kroz par dana.Ekran na kraju runde će prikazivati neispravan broj Company Coinsa koje su igrači zaradili tijekom runde, no ispravan iznos će biti uplaćen u igračevu banku unutar igre.

Također, producent igre Jaqub Ajmal je napomenuo da iznos Company Coinsa koje igrač može dnevno zaraditi nije ograničen.