Electronic Arts i razvojni studio DICE konačno su javnosti otkrili i prikazali detalje za Hazard Zone – jedan od tri igriva moda nadolazeće pucačine Battlefield 2042.

Radi se o napetom survival iskustvu u kojem ćemo igrati u timovima od po četvero igrača, a dok će Hazard Zone na konzolama PlayStation 4 i Xbox One podržavati do 24 igrača, na PC-ju i novim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X|S podržavat će do 32 igrača. No, iako ćemo morati ubijati jedni druge i preživjeti do kraja, Hazard Zone zapravo donosi nešto drugačiji cilj i misiju, što znači da ovo nije nekakav klasični battle royale. 

Cilj će biti locirati i izvući ključne podatke (engl. Data Drives) koji će biti raštrkani svuda po mapi, a isti cilj imat će i svi ostali timovi. Osim što ćemo se za preuzimanje Data Driveova utrkivati s ostalim timovima, utrkivat ćemo se  i s vremenom, jer misiju moramo obaviti prije nego golema oluja preplavi čitavu mapu.

No, ni tu nije gotovo, jer lokacije na kojima su Data Driveovi čuvaju AI timovi neprijatelja različitih frakcija, pa će taktika i strategija ovdje igrati veliku ulogu, jer se svaki tim igrača vrlo lako može naći između dvije vatre. Misije Hazard Zonea igrat će se na multiplayer mapama koje će biti dostupne i u multiplayer modu All-Out Warfare.

Kako će to sve otprilike izgledati, saznajte u novom traileru u nastavku, a dotad podsjećamo da Battlefield 2042 izlazi za samo nekoliko dana, odnosno 19. listopada za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.