Pucačina Battlefield 2042 do 16. ožujka je besplatna za isprobavanje na servisu Steam.

Nedavno izašla četvrta sezona naziva Eleventh Hour donijela je ovom FPS-u iz 2021. godine novu mapu Flashpoint, oružje, opremu i vozilo kao i posljednjeg operatora, to jest operatoricu klase Recon – Camilu Blasco. S njom dolazi i novi komad opreme – X6 Infiltration Device koji ometa suparničku motion-based tehnologiju, komunikaciju i slično, objašnjava DICE. 

BF2042 je u četvrtoj sezoni multiplayera vratio sistem klasa u kojem je moguće birati između četiri vrste specijalista od kojih svaki posjeduje specifične vještine i sposobnosti: Assault, Recon, Support i Engineer. 

Nakon isprobavanja besplatne verzije, oni koji posjeduju PC također imaju šansu kupiti standardnu ediciju Battlefielda 2042 koji je do 16. ožujka na 70% popusta, a cijena mu iznosi 17,99 eura. Ultimate edicija, koja je također na popustu do spomenutog datuma, dolazi po cijeni od 49,49 eura umjesto standardnih 109,99.

Treba napomenuti da je Battlefield 2042 dostupan i za korisnike konzola PlayStation, putem PS Plusa, koji ga besplatno mogu spremiti u svoju biblioteku igara do kraja ovog mjeseca, odnosno izlaska novog paketa PS Plus igara u travnju.