Nakon što je Blizzard ove veljače službeno najavio remaster legendarne igre Diablo II: Resurrected, jučer su otkrili i datume održavanja dva beta testiranja koja se održavaju ovoga mjeseca.

Prva faza odvija se ovoga vikenda i kreće u petak 13. kolovoza u 19h po našem vremenu. Radi se o Early Access beti isključivo za one koji su prednaručili igru, uz napomenu da će takvi igrači betu moći predinstalirati već od danas. Early Access pre-order beta traje do 17. kolovoza.

Druga faza je otvorena beta koja će biti besplatna i dostupna za sve igrače. Odvijat će se idućeg vikenda, od petka 20. kolovoza do ponedjeljka 23. kolovoza. Predinstaliranje te druge bete bit će moguće od iduće srijede, 18. kolovoza.

Obje bete bit će identične po pitanju sadržaja, pa tako donose prva dva čina i poglavlja glavne kampanje (Act 1: The Sightless Eye i Act 2: The Secret of the Vizjerei). Na raspolaganju ćemo imati pet igrivih klasa: Amazon, Barbarian, Sorceress te Druid i Paladin. Također, osim kampanje, beta donosi i multiplayer komponentu, odnosno kooperativni mod za do osam igrača, ali i PvP.