Activision je jučer po prvi puta prikazao Call of Duty: Black Ops: Cold War, a osim što su se obistinile informacije iz prethodnih curenja, saznali smo i da će BOCW po prvi puta u serijalu uvesti kreaciju liku, odabir odgovora u dijalozima te čak i utjecaj igrača na neki od krajeva. 

Kako prenosi Eurogamer, tijekom kreacije lika moći ćemo izabrati boju kožu, psihološki profil te rod koji uključuje i rodno neutralne opcije. Ponudit će se muški i ženski rod te “classified” što će igračima omogućiti da se za njihove likove koristi zamjenice “they/them”

Osim novih opcija tijekom kreacije lika, Black Ops Cold War tijekom kampanje ponudit će igračima više načina kako da ispune svoje ciljeve, a bit će i sporednih zadataka koje ćemo moći ispunjavati kako bi dobili pozadinske informacije o priči te njenim akterima. Zanimljivo je i što developeri govore kako će, osim klasičnih Call of Duty napucavanja, biti zaista jako puno tihih misija gdje ćemo špijunirati, potiho atentirati, ucjenjivati ili krasti informacije. Eurogamer je u svom članku to opisao poput Hitman misija što bi, ako je istina, moglo uvesti željenu varijaciju u poznatu formulu. 

Black Ops Cold War imat će i nekoliko različitih krajeva koji će ovisiti o odlukama igrača, a nas posebno zanima kako će izgledati različite opcije u dijalozima koje su također uvedeni u igru. Hoće li se opet izroditi “Press F to pay respects” memeovi ili nešto slično saznat ćemo kada igra izađe 13. studenog za PC, PlayStation 4, i Xbox One. Za konzole iduće generacije Black Ops Cold War izlazi nekad tijekom zimskih blagdana po cijeni od 70 američkih dolara. Na svu sreću, uključivat će cross-play preko svih platformi.