U svom novom obraćanju javnosti,  šef Respawn Entertainmenta Vince Zampella osvrnuo se na prvih tjedan dana života njihovog svježeg Battle Royale naslova Apex Legends te potvrdio kako igra nastavlja obarati rekorde u broju igrača.

Osim riječi pohvale na račun prijema od strane igrača i medija, Zampella kaže kako u ovom trenutku ne može govoriti o budućim planovima u cijelosti, ali da studio svakako radi na promjenama baziranima na feedbacku i iskustvima igrača.

Naveo je i tri stvari koje nas očekuju u narednim tjednima. Prvi na redu je event o kojemu smo nedavno pisali, a to je Twitch Rivals Apex Legends Challenge koji će se održati u dvije etape – 12. veljače (večeras!) u 18h i 19. veljače u 21h, a tijekom kojeg će snage odmjeriti 48 najvećih streamera uživo. Stream natjecanje možete pratiti na kanalu Twitch Rivals ili na službenom twitch kanalu igre Apex Legends.

Idući event nakon Twitch Rivalsa je, dakako – Valentinovo, koje stiže za samo dva dana i, kako u objavi navodi Zampella, bit će proslavljeno i u samoj igri prikladnim vremenski ograničenim poklonima i kul lootom.

Treći event koji nas očekuje je jučer najavljena prva sezona koja kreće u ožujku i sa sobom donosi dostupnost Battle Passa, a najavljeni su i okvirni datumi ostalih sezona koje će sa sobom nositi nove Legende, oružja i opremu. Više o sezonama Apex Legendsa pisali smo ovdje.

I kao šećer na kraju svog “referata”, Zampella je istaknuo informaciju koju smo svi čekali čuti, s obzirom na trend rasta igrača dosada, a to je da je Apex Legends u prvih tjedan dana zaigralo više od 25 milijuna igrača, dok je tijekom vikenda zabilježeno preko 2 milijuna istovremeno, što je uistinu hvalevrijedno dostignuće.