Apex Legends – novi Battle Royale spin-off Titanfalla kojega nam je donio studio Respawn Entertainment – ovih dana žari i pali, otkako je iznenada izašao na tržište te je u samo prvih 24 sata od izlaska privukao veliku količinu igrača. Stoga je logično da je već sada najavljeno i prvo veliko službeno esports natjecanje koje je nastalo kao suradnja studija Respawn i najpoznatije platforme za streamanje igara – Twitch.

Samo natjecanje u igranju Apex Legendsa bit će dijelom već poznatog eventa Twitch Rivals – esports serijala natjecanja koje kompanija Twitch organizira za streamere i gledatelje, tijekom kojeg se poznati Twitch streameri natječu u raznoraznim igrama, uz nagrade u ukupnoj vrijednosti od nekoliko milijuna dolara.

Tako je jučer putem službenog Twitch bloga najavljeno natjecanje Twitch Rivals Apex Legends Challenge, u kojemu će se u igranju Apex Legendsa sukobiti 48 poznatih Twitch streamera, samo neki od kojih su DrDisrespectSacriel, TSM_MythDisguisedToastRealKraftyy i shroud.

Kako navode iz Twitcha na službenome blogu, natjecatelji će se natjecati uživo u dvije etape, u vremenskom periodu od 12. veljače do 19. veljače, a ukupni nagradni fond je 200.000 dolara.

Natjecanje će se sastojati od 16 timova, a u svakome timu bit će po tri streamera. Timovi će se natjecati u osvajanju bodova: svaka pobjeda nosi pet bodova, a dodatno svaki kill nosi po jedan bod.

Iz Twitcha stavljaju naglasak na činjenicu da će timovi morati pokazati vještinu korištenja jedinstvenih sposobnosti likova (u igri zvanih Legends) te maksimalno iskoristiti novosti koje Apex Legends donosi u žanr Battle Royalea, poput sustava Smart Comms za poboljšanu komunikaciju i mehanika oživljavanja suigrača.

Više informacija o samome natjecanju Twitch Rivals Apex Legends Challenge, kada i gdje ga pratiti, saznajte na ovome linku, a detaljnije o etapama natjecanja, kao i raspodjeli novčanih nagrada možete pročitati ovdje.