Službeno je! Respawn Entertainment objavio je svoju battle royale free to play pucačinu Apex Legends, koja je već dostupna za preuzimanje i igranje na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One!

Apex Legends je spin-off, ali ujedno i nastavak serijala Titanfall, koji se odvija 30-ak godina nakon događaja Titanfalla 2 na području zvanom Outlands te sadrži 8 igrivih likova zvanih Legends od kojih svaki ima svoju posebnu osobnost, priču i mogućnosti.

Ono što igru, pored spoja cartoony i realističnih vizuala, čini veoma zanimljivom su njezine značajke. Iako mod Battle Royale sam po sebi stavlja ogroman fokus na timsko igranje, Apex Legends čini sve to, ali na kvadrat.

Mogućnosti i kombinacije likova koje možete odabrati su ogromne te gameplay čine bogatim, a te iste mogućnosti možete koristiti defenzivno ili ofenzivno, ovisi u kojoj ste situaciji, samo morate biti kreativni.

Također, jedinstvene značajke kao što su “Jumpmaster” koji daje mogućnost voditelju squada da svi igrači squada skoče odjednom, sustav “ping” koji omogućava svim igračima veoma brzu komunikaciju raznolikim pingovima i nama najzanimljivija, Respawn Beacons koja omogućava da mrtvog suborca vratite u rundu, Apex Legends čine veoma zanimljivom i zabavnom igrom, čak i u usporedbi s drugim igrama žanra Battle Royale.

Pošto je igra potpuno besplatna za igranje (ne trebaju vam pretplate PlayStation+ i Xbox Live Gold), ipak sadrži mikrotransakcije. Međutim, ove mikrotransakcije ne utječu na balans igre te su isključivo kozmetičke prirode. Nakon svake dobro odigrane runde, dobit ćete jedan ili više Loot Boxova u kojima nećete dobivati duplikate, a garantirano je da će sadržavati barem jedan rijetki ili bolji predmet.

Apex Legends je, dakle, posve besplatan te ga možete odmah preuzeti i igrati na sve tri glavne platforme: PC-ju (Origin), PlayStationu 4 i Xboxu One, a trailer pogledajte u nastavku! Također, u popodnevnim satima možete očekivati i da ćemo ovu igru svakako igrati u livestreamu, pa vas pozivamo da nam se pridružite na našem YouTube kanalu u 17h 🙂