Jedan od vodećih međunarodnih brandova gaming monitora odlučio je proširiti svoju novu kategoriju proizvoda, koju su prvi put javnosti predstavili ovoga ožujka s dva para slušalica GH200 i G300, a sada su uvrstili nove kategorije proizvoda: miševe, mehaničke tipkovnice i podloge za miša. 

“Otkako je AOC ušao u područje gaminga, nastojali smo stvoriti najbolje proizvode na tržištu. Budući da smo vodeći brand gaming monitora, posvećeni smo daljnjem širenju svoje uspješne priče. Kao takvi, uzbuđeni smo jer ćemo predstaviti vrlo prilagodljiv i stručan asortiman gaming dodataka, savršeno usklađen s ostatkom AOC-ovih proizvoda”, izjavio je Steffan Sommer, direktor marketinga i poslovnog upravljanja u AOC International Europe. 

AOC na tržište istupa s novom periferijom serije AGON, od kojih će mnogima biti zanimljiva najjača serija AGON 700 za koju iz AOC-a tvrde da je konkurentna esports periferiji te srednja AGON 500, dok će AGON 200 svim igračima osigurati kvalitetan ulazak u svijet gaming opreme.

Vrhunske gaming tipkovnice

• Seriju gaming tipkovnica započinjemo s AOC-ovim najjačim adutom – tipkovnicom AGK700 s čak 115 programabilnih tipki koja dolazi opremljena s visokokvalitetnim Cherry MX plavim ili crvenim prekidačima za bolju zvučnu i taktilnu povratnu informaciju te n-key rolloverom za istodobno pritiskanje više tipki bez ograničenja, a moguće ju je dodatno setupirati prema načinu igranja, bilo da igrate RTS, FPS ili Racing žanrove.

Cijeli AGON sustav međusobno je povezan pa tako igrači mogu kontrolirati osvjetljenje na određenim AGON monitorima, tipkovnicama i miševima uz opciju međusobnog ujednačenog osvjetljenja.

     Cijena tipkovnice AOC AGK700: 1359,00kn

Za maksimalnu udobnost, ova tipkovnica nosi i odvojivi magnetni naslon za zglob sa završnom kožnom obradom za vrhunski osjećaj.

• Srednji rang tipkovnica AOC predstavlja GK500 s 104 programabilne tipke te crvenim ili plavim mehaničkim prekidačima Outemu, a dolazi i sa n-key rolloverom. GK500, kao i jača serija 700, dolazi s dodatnim setom tipki W, A, S, D i pletenim USB kabelom s pozlaćenim priključkom. Oba modela mogu spremiti profile u ugrađenu memoriju te ih po potrebi mijenjati na samoj tipkovnici.

     Cijena tipkovnice AOC GK500: 569,00kn

• Tipkovnica GK200 opremljena je s membranskim prekidačima koji pružaju osjećaj “mehaničke tipkovnice”. Opremljena je sa svjetlosnim efektima duginih boja za dodatni ugođaj, a za veću udobnost na njoj je moguće odvojiti odmorište za zglob te je otporna na tekućine.

     Cijena tipkovnice AOC GK200: 299,00kn

Visokoprecizni gaming miševi

AOC-ova nova linija periferije uključuje i gaming miševe u tri varijante, a svi se mogu pohvaliti visokokvalitetnim optičkim senzorima Pixart, brzinom uzorkovanja od 1000 Hz i brzinom bežičnog povezivanja od 1 ms. Viša i srednja klasa miševa, odnosno serije AGM700 i GM500, mogu sinkronizirati svoje RGB osvjetljenje s tipkovnicama serije 500/700 i odabranim monitorima AGON, a oba miša imaju i pleteni USB kabel od 1,8m i pozlaćeni priključak.

• Premium miš AGM700 kreiran je za dešnjake sa značajkama koje omogućuju povećanu prilagodbu poput određivanja težine miša s pet uključenih utega (5x po 5g). Senzor Pixar 3389 donosi razlučivost od 16000 stvarne DPI rezolucije, brzinu praćenja od 400 inča u sekundi te ubrzanja 50 G.

     Cijena miša AOC AGM700: 419,00kn

AOC AGM700 dolazi s 16.8 milijuna prilagodljivih opcija boja.

• Srednju klasu GM500 mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci, dolazi s 5000 DPI rezolucije, brzinom praćenja od 100 inča u sekundi i ubrzanjem od 20 G za praćenje brzih i preciznih pokreta. I ovaj miš, kao i serija AGM700 ima mogućnost zasebnog prilagođavanja čak 8 tipaka.

     Cijena miša AOC GM500: 229,00kn

• Entry level miš GM200 specijalno je kreiran za dešnjake sa šest tipki i senzorom Pixart 3519 koji donosi 4200 DPI rezolucije, brzinu praćenja od 48 inča u sekundi i 10 G ubrzanje.

     Cijena miša AOC GM200: 169,00kn

Svi gameri dobro znaju da je osim miša i tipkovnice za vrhunsko igranje potrebna i kvalitetna podloga za miša, a upravo zato AOC je izbacio svoju AMM700 čija površina nudi jednostavno kretanje i pruža precizne pomake, dok protuklizna gumena podloga osigurava da se miš ne kreće nenamjerno. I podloga za miša može se sinkronizirati s ostalim AOC-ovim uređajima i monitorom putem softwarea G-Tools koji omogućava prilagodbu četiri svjetlosna efekta.

Podlogu za miša AMM700 moguće je prilagoditi u 16.8 milijuna boja, a sinkronizira se s ostalom AOC opremom.