Razvojni tim 11 bit Studios već dvije godine radi na svojoj novoj igri Frostpunk. U smrznutom svijetu ljudi su razvili tehnologiju temeljenu na parnom pogonu kako bi se borili protiv hladnoće. Vi se nalazite u ulozi vladara grada koji mora nadgledati i stanovnike i infrastrukturu u kojoj oni žive.

To naravno uključuje i samu izgradnju cijelog grada, pa je igra spoj preživljavanja i city building žanra. Igra je trebala izaći krajem ovog mjeseca, no razvojni tim je odlučio datum izlaska malo pomaknuti i odrediti datum na 24. travnja. Frostpunk će se prodavati u dvije verzije – digitalno po cijeni od 30 eura i fizičke kopije po cijeni od 35 eura, ali će uključivati knjižicu s umjetninama.

Obavijest je stigla uz trailer u kojem nema gameplayja, ali možete vidjeti u kojem svijetu ćete igrati i s kakvim odlukama ćete se suočavati. Frostpunk će po tome vjerojatno ličiti na prijašnju njihovu igru, This War of Mine, gdje ste radi preživljavanja morali donositi neke veoma teške odluke. Sve informacije koje je tim do sada objavio možete pronaći na službenim stranicama.