Indika, misteriozna igra ruskog studija Odd Meter i izdavača 11 bit dobila je službeni datum izlaska. Psihološka avantura iz trećeg lica koja prati mladu časnu sestru dolazi 8. svibnja ove godine.

Radnja se odvija u Rusiji tijekom kasnog 19. stoljeća gdje ulazimo u cipele mlade časne sestre koja biva izbačena iz samostana nakon čega susreće odbjeglog robijaša koji razgovara s Bogom. Časna sestra imena Indika sklona je razgovoru sa “samim vragom” koji je prati gdje kog krenula. Zajedno s odbjeglim Ilyom kreće na put samospoznaje kroz sanjive krajolike i nadrealne vizije koje čine ovaj neobičan svijet u arthouse stilu.

Igra je obavijena velom tajne i misterioznosti radi kojeg ne možemo točno odgonetnuti o čemu se ovdje radi, a to nagoviješta i sam studio opisima koji glase: “Pitajte i bit ćete prevareni“. Tim iz 11 bita poznat je po igrama s fiktivnim narativima i fokusu na pripovijedanje, a slične osjećaje imali smo i kad smo prvi put gledali trailere za The Invincible i The Alters. Studio Odd Meter, koji iza sebe ima VR naslov SACRALITH: The Archer`s Tale, ju opisuje kao “mješavinu avanture u trećem licu, zagonetki i platformiranja s jakim fokusom na pripovijedanje”.

Indika izgleda kao san groznice koji smo doživjeli tijekom poslijepodnevnog drijemanja iz kojeg se budimo znojni te potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru.