Kako su i obećali iz Dontnod Entertainmenta, ovaj četvrtak stigla je druga epizoda web serijala razvojnih dnevnika o iščekivanom RPG-u Vampyr, a naziv epizode je „Architects of the Obscure“.

O prvoj epizodi ovog četvero-dijelnog serijala pisali smo prošli tjedan, pa vijest o tome možete naći ovdje, ukoliko ste ju propustili.

U drugu epizodu uvodi nas narativni direktor Stephane Beauverger, govoreći o poluotvorenom svijetu Londona kojeg su rekreirali u igri. Dakako, London je ogroman grad i nije tako jednostavno rekreirati ga cijelog. Kako bi igrač ipak imao dojam velikoga grada i života u njemu, Dontnodovci su odabrali četiri okruga: Whitechapel, East End, Bolnicu i West End.

Whitechapel je okrug u kojem žive imigranti. Dokovi East Enda u prvoj polovici 20. stoljeća obilježeni su siromaštvom, kriminalom i vladavinom bandi. Bolnica je zasebni okrug u igri i ona će, čini se, biti svojevrsni hub od kojega će glavni protagonist pokretati brojne misije, istraživati bolest koja vlada Londonom i ujedno će biti mjesto raznih interakcija sa sporednim likovima (medicinske sestre, kolege doktori ali i pacijenti). Posljednja četvrt – West End – bogatiji je predio Londona u kojem prvenstveno živi elita, ali i ljudi različitih društvenih slojeva, što je iznimno bitno kako bi se pokazala opresija toga doba i sukob klasa. Dizajn toga predjela mnogima će biti poznat iz horor filmova o tom dobu – mračne ulice, pokoja ulična lampa i magla te uski kameniti hodnici i haustori obavijeni ciglenim zgradama – sve što doprinosi vizualnom dojmu jednog mračnog grada čijim ulicama hodaju sumnjivi likovi. Također, posebna pažnja u ovoj epizodi posvećena je i dizajnu zvuka koji daje dodatnu dimenziju ovakvoj igri i uvelike pomaže igračima da se užive u njezin svijet.

Opet smo ispričali gotovo sve što se događa u epizodi, pa ćemo sada stati, a vi obavezno kliknite na video ispod, kako biste ga pogledali u cijelosti:

Idućeg četvrtka (iliti 1. veljače) stiže i treća epizoda naziva „Human After All“.