Dobrodošli u ovotjednu rubriku “Igre koje izlaze”.
Ovoga tjedna dobivamo prvi Metal Gear naslov u kojemu Hideo Kojima nema svoje prste, a Microsoft će nas s Age of Empires: Definitive Editionom pokušati vratiti na brod kojime ćemo otploviti na more nostalgije. Da ne duljimo previše u nastavku slijedi lista igara koje bi mogli zaigrati na svojim najdražim platformama.

Age of Empires: Definitive Edition (PC) – 20.02.

Igra koja je izašla još 1997. i mnoge uvela u RTS igre, dolazi u novom ruhu! Definitive Edition dolazi s poboljšanom grafikom, glazba i zvukovi ostaju isti, iako će ih prilagoditi današnjim standardima. Također su doradili korisničko sučelje da svim igračima dostave najbolje moguće iskustvo i vrate nas u more nostalgije.

Developer: Forgotten Empires
Izdavač: Microsoft Studios
Cijena: $20

Metal Gear Survive (PC, PlayStation 4, Xbox One) – 20.02.

Prvi Metal Gear naslov iza kojeg ne stoji jedan jedini Hideo Kojima. Metal Gear Survive će vas naučiti preživjeti u zastrašujućem alternativnom svemiru ispunjenom hordama hodajućih mrtvaca. U igri istražujte nepoznato skupljajući materijale kako bi izradili nova oružja i nadogradili svoju bazu. Ako vam se singleplayer ne sviđa, igra vam nudi coop mode u kojemu će te braniti određena područja od hodajućih mrtvaca.

Developer: Konami Digital Entertainment
Izdavač: Konami Digital Entertainment
Cijena: 40 eura

Xenon Valkyrie+ (Xbox One) – 20.02.

Xenon Valkyrie je rogue-lite platformer s elementima RPG-a u kojemu morate izboriti svoj put do najdubljeg dijela mjeseca kako bi zaustavili planove zle vještice.

Developer: Diabolical Mind, Daniel Fernandez Chavez
Izdavač: Diabolical Mind
Cijena: $10

Pac-Man Championship Edition 2 Plus (Nintendo Switch) – 22.02.

Nadamo se da svi koji ovo čitaju znaju što je Pac-Man i kako se igra. Posebnost ove verzije je ta da igra ima prekrasnu 3D grafiku i vizuale. Možete igrati solo ili s prijateljima, a ekskluzivno na Nintendo Switchu, igru možete zaigrati lokalno s još jednim igračem.

Developer: Bandai Namco Studios
Izdavač: Bandai Namco Entertainment
Cijena: $20

Stellaris: Apocalypse (PC) – 22.02.

Stellaris: Apocalypse je puna ekspanzija koja redefinira zvjezdani rat za sve igrače s mnoštvo novih obrambenih i ofenzivnih opcija. Uništavajte cijele svjetove s novim oružjem koje može uništiti planete, borite se uz ili protiv svemirskih pirata, a možda otkrijete i pokoju novu, nenasilnu značajku.

Developer: Paradox Development Studio
Izdavač: Paradox Interactive
Cijena: očekivana cijena 10 eura

Past Cure (PC, PlayStation 4, Xbox One) – 23.02.

Past Cure je mračni psihološki triler koji zamagljuje linije između snova i stvarnosti. Ovo je intenzivno filmsko iskustvo temeljeno na priči koja izaziva igrače da koriste nenormalne mentalne sposobnosti kako bi preživjeli.

Developer: Phantom 8 Studio
Izdavač: Phantom 8 Studio
Cijena: nepoznata