Dobrodošli u ovotjedno izdanje našeg tjednog članka IGRE KOJE IZLAZE u kojem predstavljamo igre koje će po prvi put ugledati svjetlo dana. Prošloga tjedna zaigrali smo PC inačicu igre Days Gone, kompilaciju kratkih priča Essays on Empathy, sandbox igru uništavanja Just Die Already te konzolašku verziju Rusta, a stigao nam je i Electronic Artsov graničar – Knockout City.  Evo kojih smo šest naslova izdvojili za vas za sami kraj mjeseca svibnja.

Biomutant – 25. svibanj

Do izlaska dugoočekivanog Biomutanta u trenutku pisanja ovog teksta preostao je tek jedan dan. Ako vam je ovo prvi susret s igrom, napisat ćemo samo da je riječ o akcijskom RPG-u o spašavanja post-apokaliptičnog mutiranog svijeta u kojem igrač sam kreira glavnog lika – mutiranu ninja krznenu životinju koja na raspolaganju ima čitav arsenal post-apokaliptičnog oružja, mutantskih sposobnosti i borilačkih vještina.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Experiment 101
Izdavač: THQ Nordic
Cijena: 449,00kn

King of Seas – 25. svibanj

Akcijski RPG King of Seas donosi nam proceduralno generirane lokacije prepune skrivenog blaga, izgubljenih otoka i eksplozivnih pomorskih bitaka s drugim piratima. King of Seas prati igračeve poteze, odluke i akcije te na beskrajnom horizontu uvijek servira nešto novo, bilo to putem vremenskih uvjeta koji će igrača prisiliti na promjenu rute ili većeg broja nerpijateljskih piratskih brodova na jednom mjestu.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: 3DClouds
Izdavač: Team17
Cijena: 19,99 eura

Shin Megami Tensei 3 Nocturne HD Remaster – 25. svibanj

Treći nastavak post-apokaliptičnog RPG-a iz serijala Megami Tensei ovoga nam tjedna stiže na konzole PlayStation 4 i Nintendo Switch ravno iz daleke 2003. godine. HD Remaster donosi poboljšane vizuale, glasovnu glumu u svim međuscenama, dodatne postavke težine i opciju spremanja pozicije u bilo kojem trenutku, dok je sama priča ostala u potpunosti ista: ponovno ćemo se probuditi u post-apokaliptičnom Tokiju u kojem je zavladao kaos između bogova i demona te ćemo morati donijeti važne odluke koje mogu odlučiti o životu i smrti.

Platforme: PlayStation 4, Nintendo Switch
Razvojni studio: Atlus
Izdavač: Sega
Cijena: 379,99kn

Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground – 27. svibanj

Strategija na poteze Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground bazira se na istoimenoj minijaturnoj igri poznatog proizvođača Games Workshop i prva je igra iz franšize Age of Sigmar, a stavlja nas u jednu od tri frakcije – Stormcast Eternals, Nighthaunt i Maggotkin, od kojih svaka dolazi s jedinstvenim herojskim jedinicima i karakteristikama. Igrači se u epske bitke mogu upustiti samostalno ili kroz PvP multiplayer.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: Gasket Games
Izdavač: Focus Home Interactive
Cijena: 33,99 eura (Steam, trenutno na popustu)

World’s End Club – 28. svibanj

Poznati pisci Kotaro Uchikoshi i Kazutaka Kodaka stoje iza vizualnog platformera World’s End Club kojeg smo kroz early access imali prilike zaigrati još lani na mobilnim uređajima, a sada izlazi u punom obliku. U igri ćemo se zajedno s drugim studentima iz Japana naći usred tematskog parka koji krije brojne tajne koje će naše prijateljstvo staviti na posebnu kušnju.

Platforme: Nintendo Switch
Razvojni studio: IzanagiGames
Izdavač: NIS America
Cijena: 39,99 dolara

Wonder Boy: Asha in Monster World – 28. svibanj

Od razvojnog studija Artdink stiže nam remake šeste igre serijala Wonder Boy/Monster World koja je 1994. godine izašla pod imenom Monster World IV, a sada stiže kao Wonder Boy: Asha in Monster World. Na ovom mixu akcijske avanture, platformera i RPG-a radio je isti tim kao i za originalnu igru, no novo izdanje zaigrat ćemo s potpuno redizajniranim vizualima i zvukom. Igrači koji odluče nabaviti fizičko izdanje igre dobit će i originalnu igru Monster World IV – u limitiranom izdanju.

Platforme: PlayStation 4, Nintendo Switch
Razvojni studio: Artdink
Izdavač: STUDIOARTDINK
Cijena: 34,99 dolara

Novim naslovima tu nije kraj jer ćemo ovoga tjedna zaigrati i PC izdanje interaktivnog trilera Erica (25. svibanj), neke od najznačajnijih Capcomovih klasika u kolekciji Capcom Arcade Stadium (PC, PS4, Xbox One; 25. svibanj), a preuzet ćemo i ulogu krvoločnog morskog psa u PC i Switch portu Maneatera (25. svibanj). U prodaji će se naći i MechWarrior 5: Mercenaries, Super Bomberman R Online te Earth Defence Force: World Brothers.