Shepardov veliki povratak u remasteriranoj trilogiji Mass Effect obilježio je protekli tjedan zajedno s igrom Hood: Outlaws & Legends. U iznimno bogatom tjednu pred nama stiže nam čak deset igara – od portova na novim platformama do potpuno novih naslova. Evo što igramo u tjednu pred nama.

Days Gone – 18. svibanj

Od veljače znamo da će postapokaliptična survival ekskluziva za PlayStation 4, Days Gone, stići na PC i igračima donijeti podršku za ultra-wide monitore, otključani framerate te druga grafička poboljšanja poput veće razine detalja, lišća i biljaka. Navedeno će se dogoditi već sutra, 18. svibnja kada će Days Gone osvanuti na Steamu i Epic Games Storeu uz sve prethodno objavljene DLC-ove, ali i nove modove te kozmetičke dodatke.

Platforme: PC
Razvojni studio: Bend Studio
Izdavač: PlayStation Mobile
Cijena: 49,99 eura

Essays on Empathy – 18. svibanj

Razvojni studio Deconstructeam i izdavač Devolver Digital stoje iza probrane kompilacije kratkih priča pod imenom Essays on Empathy. Igra zapravo krije deset potpuno jedinstvenih priča koje je studio Deconstructeam razvio prilikom potrage za idealnim narativnim iskustvom. Svaka od tih priča, odnosno kratkih igara, dolazi s jedinstvenim likovima te je neovisna od drugih.

Platforme: PC
Razvojni studio: Deconstructeam
Izdavač: Devolver Digital
Cijena: trenutno nepoznato

Just Die Already – 20. svibanj

Ako vas naslovi poput GTA V i Saint’s Row ograničavaju u vašim suludim idejama koje želite pretvoriti u (virtualnu) stvarnost, možda biste trebali provjeriti što donosi Just Die Already, razvojnog studija koji je poznat po Goat Simulatoru. No, odmah ćemo vas upozoriti da je riječ o +18 sandbox igri uništavanja u kojoj je sve dozvoljeno. U Just Die Already preuzimamo ulogu starca kojem nije isplaćena penzija i koji zbog toga ima sasvim dovoljno razloga krenuti na manijakalni pohod.

Platforme: PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Razvojni studio: DoubleMoose
Izdavač: Curve Digital
Cijena: 11,19 eura (trenutno na popustu)

Rust Console Edition – 21. svibanj

Popularna i iznimno brutalna PC survival igra Rust, prvotno kreirana kao klon igre DayZ, ovoga tjedna stiže na konzole PlayStation 4 i Xbox One. Ako dosad niste čuli ili imali prilike zaigrati ovaj kompetetivni multiplayer survival od Facepunch Studiosa, igra će vas i druge igrače baciti na pusti otok na kojem je jedini cilj – preživljavanje. I to ono najsurovije u kojem se morate boriti za hranu i tekućinu, a morate osigurati i zaštitu od vremenskih uvjeta, životinja te drugih igrača.

Platforme: PlayStation 4, Xbox One
Razvojni studio: Double Eleven, Facepunch Studios
Izdavač: Facepunch Studios
Cijena: 49.99$

Knockout City – 21. svibanj

Ovoga tjedna bacit ćemo se na lopte u Electronic Artsovoj igri graničara – Knockout City. Slično kao u američkoj sportskoj komediji Pazi, lopta! (Dodgeball: A True Underdog Story) u kojoj glume Vince Vaughn i Ben Stiller, i u Knockout Cityju je sve dopušteno. Cilj igre je dominirati u otvorenim i dinamičnim arenama u kojima se događaju epske borbe s loptom i pritom ostaviti protivnika na podu. Ako ste u mlađim danima obožavali igru graničara, možda je upravo Knockout City igra za vas, a dodatno biste mogli uživati u raznovrsnim tipovima lopti, kostimima za igrača, nagradama i eventovima. 

Platforme: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch
Razvojni studio: Velan Studios
Izdavač: Electronic Arts
Cijena: 19.99$

Uz te izdvojene igre, ovoga ćemo tjedna imati prilike zaigrati i Snowrunner (Nintendo Switch, 18. svibanj), Elite Dangerous: Odyssey (PC, 19. svibanj), Of Bird and Cage (PC, 20. svibanj), The Longest Road on Earth (PC, iOS, Android, 20. svibanj) i Miitopia (Nintendo Switch, 21. svibanj).