Ljubitelji strategija koji se vole igrati i na svojim Apple mobitelima i tabletima imaju se čemu radovati, jer 5. studenog na iOS dolazi XCOM 2 Collection.

Vijest je to koju je na svojoj službenoj stranici objavio Feral Interactive, tvorac i izdavač mobilne verzije paketa XCOM 2 Collection (prethodno poznat i po mobilnim, macOS, Linux i Nintendo Switch portovima poznatih igara kao što su Alien: Isolation, serijal Batman: Arkham, Life is Strange 1 i 2, Hitman, Tomb Raider, trilogija BioShock, Rome: Total War te na stotine drugih igara).

Sama kompilacija XCOM 2 Collection paket je koji je još 2018. godine stigao na PC, PlayStation 4, Xbox One, Mac, Linux, a krajem ovoga svibnja i na Nintendo Switch. Sadrži osnovnu igru XCOM 2 te njezin kompletni naknadno izbačeni DLC sadržaj, uključujući veliku DLC ekspanziju “War of the Chosen” te četiri druga DLC dodatka.

Cijena paketa XCOM 2 Collection na iOS-u bit će 27,99 eura (bez ikakvih dodatnih in-app kupnji), a u sklopu nove objave Feral Interactive, uz datum izlaska 5. studeni, ističe da će igra podržavati sljedeće Apple uređaje: iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus i bilo koji iPhone koji je izašao nakon uređaja iPhone X. Što se tiče Appleovih tableta, podržani su svi iPad Pro uređaji izdani nakon 2017. godine i svi “obični” iPad uređaji izdani nakon 2019. godine.