Već dosta dugo poznato je da konzole iduće generacije na tržište stižu tijekom “blagdana 2020.”, no čitavo to vrijeme nemamo datum izlaska. No, prema novim informacijama čini se da sada barem imamo konkretniju informaciju da Microsoft planira svoju konzolu Xbox Series X izbaciti već u studenom.

Vijest o tome prenijela je Bloombergova novinarka za područje tehnologije, Dina Bass, kojoj je tu informaciju naizgled potvrdila Microsoftova glavna financijska direktorica Amy Hood. Naime, Hood je u sklopu jučerašnjeg financijskog izvještaja za četvrti kvartal fiskalne godine 2020. istaknula da izlazak konzole Xbox Series X i dalje ide po planu te se očekuje ove jeseni.

Na sve to, Bloombergova novinarka upitala je Hood znači li to da Xbox Series X izlazi u studenom, na što je Hood samo odgovorila “da”.

Vjerujemo kako ćemo konkretniji datum od Microsofta saznati uskoro. Dotada, podsjećamo da danas u 18h počinje veliki Microsoftov live event Xbox Games Showcase, na kojemu ćemo vidjeti čitav niz first-party igara za Xbox Series X.