Kao što smo već pisali početkom ovoga mjeseca, Microsoft će danas (četvrtak, 23. srpnja) prikazati niz first-party igara za next-gen konzolu Xbox Series X i to putem velikog live eventa Xbox Games Showcase.

Kako ističu iz Microsofta u službenoj objavi putem bloga Xbox Wire, na eventu nas očekuje pogled u budućnost gaminga na konzoli Xbox, “uključujući svjetske premijere i osvježene poglede na neke od igara koje su već prethodno najavljene“. Sami event počinje u 18h po našem vremenu, a prethodit će mu i takozvani pre-show program s početkom u 17h, koji će voditi Geoff Keighley kroz svoj event Summer Game Fest.

Ako se pitate o kakvim igrama je riječ, bit će to čitavih sat vremena programa kroz koje ćemo vidjeti prikaz first-party igara na kojima specifično rade brojni studiji koji su direktno pod Microsoftom (Xbox Game Studios) i koji rade na ekskluzivama za Xbox one, Xbox Series X i PC. Samo neki od tih studija su Ninja Theory, inXile Entertainment, Double Fine, 343 Industries, Obsidian Entertainment te mnogi drugi.

Zabilježite si u kalendare – 23. srpnja u 18h po našem vremenu

Možda i najvažnija igra svakako će biti veliki i dugo očekivani Halo Infinite poznatog studija 343 Industries, a Microsoft obećava da nas danas očekuje prvi ikad pogled na gameplay same kampanje tog najnovijeg nastavka najpopularnijeg serijala na Xboxu. Uz njega, u sklopu eventa od studija Ninja Theory napokon očekujemo novosti o igri Senua’s Saga: Hellblade II, a nadamo se da će Double Fine konačno reći nešto više o akcijskoj avanturi Psychonauts 2 koja je već dugo u izradi.

Sami event Xbox Games Showcase danas, odnosno u četvrtak 23. srpnja moći ćete pratiti uživo u 18h na više različitih službenih Xboxovih kanala, a to su:

YouTube.com/Xbox (s prikazom u 1080p/60fps)
Twitch.tv/Xbox
Facebook.com/Xbox
Twitter.com/Xbox

Naš ažurni web tim event će također pratiti uživo te putem našeg portala Reboot.hr prenositi sve najbitnije vijesti koje će Microsoft i Xbox prikazati. Mi jedva čekamo. A vi? Kojim se igrama najviše radujete i što očekujete vidjeti?