Phil Spencer, vice-president Gaming odjela u Microsoftu rekao je portalu Stevivor da će Microsoftova konzola iduće generacije, trenutno poznata pod imenom Project Scarlett nositi ime koje definira njenu namjenu i mogućnosti. Prema njegovim riječima, nazivi konzola Xbox 360 i Xbox One nisu nimalo otežali davanje imena konzoli koja bi se, prema prvim informacijama, trebala naći u prodaji za vrijeme božićnih blagdana 2020. godine.

“Naši sastanci o davanju naziva konzoli svodili su se na njene sposobnosti. Namjena Xboxa 360 bilo je iskustvo zabave oko kutije (eng. box = kutija; misli se na sami naziv konzole), dok je ‘kutija’ bila u centru tog zabavnog iskustva. Ako se sjećate početaka imenovanja Xboxa One, sve se svodilo na ‘always on input, all in one’ (hrv. = “uvijek dostupno/upaljeno, sve u jednom”). Nazivi su doista obuhvaćali samu svrhu te kutije”, rekao je Spencer.

Na kraju je dodao kako je svaka Xboxova konzola jedinstvena, pa samim time ne mora biti nazivom direktno povezana s prethodnom. Sony je recimo svoju next-gen konzolu odlučio nazvati po redoslijedu izlaska, pa nam tako stiže PlayStation 5. Ako uzmemo u obzir riječi Phila Spencera, što vi mislite kako će se zvati nova konzola? Recite nam u komentarima!