Internetski portal Wowhead, poznat kao “go to” mjesto za raznorazne informacije vezane uz Blizzardov planetarno popularni MMO World of Warcraft, objavio je jutros da je u trenutno dostupnu alpha fazu najnovije ekspanzije World of Warcraft: Shadowlands stigla podrška za Ray Tracing.

Kako navode na spomenutom portalu, u grafičkim opcijama alpha faze Shadowlandsa od sada je vidljiva opcija za Ray Tracing sjene, no unatoč tome, u ovom trenutku opciju još nije moguće uključiti te ostaje vidjeti kada će ona biti omogućena za korištenje.

Korisnik portala pod imenom Jaydaa podijelio je i screenshot grafičkih opcija, na kojemu se vidi opcija za Ray Tracing sjene, uz dostupne tri opcije: Fair, Good i High

Kada se opcija omogući, igrači koji koriste Nvidia grafičke kartice koje podržavaju RTX tehnologiju trebali bi imati pristup realističnijim sjenama“, ističu očitu činjenicu na portalu Wowhead, napominjući neupućene da opcija neće biti dostupna onima čije grafičke kartice nemaju podršku za RTX.

Ekspanzija World of Warcraft: Shadowlands najavljena je 1. studenog 2019. godine, odnosno na prošlogodišnjem BlizzConu, a ovoga mjeseca krenula je u testnu alpha fazu, dok se puni izlazak očekuje nekad tijekom 2020. godine.