Od izlaska Dunkirka, iznimno iščekivanog novog filma Christophera Nolana, dijeli nas tek nešto više od mjesec dana. Za one koji nisu upoznati s njegovom premisom, Dunkirk je film temeljen na stvarnom događaju u II. svjetskom ratu kojeg je povijest upamtila kao Čudo u Dunkirku u kojem su tisuće savezničkih vojnika bili evakuirani s plaža u Dunkirku dok se oko njih vodila bjesomučna bitka.

U svrhu sjećanja na te snažne i upečatljive ratne priče, svjetski lider u F2P online videoigrama Wargaming i Warner Bros., studio koji stoji iza filma, najavili su partnerstvo kako bi iskazali svoje poštovanje prema događajima koji su obilježili povijest i vozilima koja su sudjelovala u oblikovanju njihovih ishoda.

”Vjerujemo kako će Dunkirk Christophera Nolana biti nezaboravan film o jednom od značajnih pothvata u II. svjetskom ratu,” konstatirao je Erik Whiteford, direktor marketinga Wargaminga America, ”i iznimno smo počašćeni što surađujemo s kreativnim umovima koji dijele našu strast za izražavanjem poštovanja i očuvanjem tih nevjerojatnih događaja koji su obilježili tu eru.”

Povodom najave njihovog partnerstva, Wargaming.net je objavio kako će se akcija intenzivirati tijekom lipnja u cijeloj Wargaming trilogiji igara koja uključuje World of Tanks, World of Warships i World of Warplanes kroz veći broj evenata. Isto tako novi emblemi, misije i ostalo očekuju one koji se nađu u bitci na moru, na kopnu i u zraku u Wargamingovom univerzumu.

U nastavku pogledajte trailer: