Prije pola godine saznali smo da razvojni tim Blue Manchu, kojeg je osnovao jedan od tvoraca System Shocka 2, radi na novom projektu kojeg su nazvali Void Bastards. U njemu su odlučili spojiti pucačinu, ubaciti strateške i roguelite elemente, te sve zapakirati u stilizirani stripovski izgled.

Osim što posuđuje iz klasika na kojima su radili članovi tog tima, dio gameplayja podsjeća na indie hit FTL: Faster Than Light. Cilj u igri je pokušati pobjeći iz Sargasso Nebule, a to radite prikupljajući materijale s brodova koji se u njoj nalaze i koji su prepuni raznih neprijatelja, slušanjem instrukcija šaljivog robota i craftingom potrebnih itema za daljnji napredak. Likovi kojima upravljate su razni osuđenici koji se nalaze na brodu Void Ark, a ako vam se dogodi da umrete, nema problema – krećete s novim, ali sa svim nadogradnjama koje ste prikupili.

Void Bastards možete nabaviti za PC i Xbox One po cijeni od 30 eura, a ako plaćate Xbox Game Pass pretplatu možete u sklopu nje preuzeti igru. Verzije za računala možete nabaviti na Steamu i Humble Bundleu. Igra je pokupila odlične ocjene od kritičara, ali ako vam treba više detalja, možete pogledati kratak trailer ispod teksta ili proučiti službene stranice da saznate što još možete očekivati.