Void Bastards – očekivana FPS igra s elementima strategije i izrazito stiliziranom i specifičnom cel-shaded grafikom – napokon je dobila datum izlaska te ju na tržištu očekujemo krajem ovoga mjeseca.

Ukoliko niste čuli za Void Bastards, radi se o igri studija Blue Manchu pod vodstvom Jonathana Cheya – jednog od osnivača sada zatvorenog studija Irrational Games i veterana gaming industrije koji je davno radio u studiju Looking Glass (Thief 1 i 2, System Shock 1 i 2 itd.). Chey je radio kao direktor dizajna na igrama System Shock 2 i BioShock, a obje spomenute igre poslužile su mu kao uzor za Void Bastards, barem kad se radi o dizajnu gameplaya, FPS elementima i mehanikama koje su proslavile oba serijala te će ovo biti igra za sve fanove spomenutih FPS klasika.

Igra će vješto miješati dva potpuno različita žanra – FPS i strategije, pri čemu će u strateškom dijelu većinu podsjećati na FTL – Faster Than Light

Radnja igre odvija se na svemirskom brodu Void Ark – svojevrsnom zatvoru iz kojega ćemo uskakati na druge brodove, preživljavati i skupljati loot, opremu za craftanje i sl. Očekuju nas atmosfera i poznate gameplay mehanike na kakve smo navikli u System Shocku i BioShocku, uz obilje crnoga humora, no osim što će ova igra biti za sve fanove System Shocka i BioShocka, njezina posebnost je i u činjenici da vješto miješa stil pucačina iz prvog lica sa strategijama, zbog čega bismo ju mogli zvati “strateški shooter”, a sve to uz interesantan vizualni stil po kojemu se ističe od mnogih drugih igara oba žanra. Mnogi će na prvu reći da ih zbog svoga cel-shaded vizualnog stila igra podsjeća na Borderlands, no prema dosad viđenome, još je posebnija, više podsjećajući na živi strip u pokretu.

Strateški dio igre na stranu, najviše se radujemo FPS elementima i fantastičnom stripovskom cel-shaded vizualnom stilu

Void Bastards po novome izlazi 29. svibnja 2019. – za točno dva tjedna u trenutku pisanja ovoga teksta. Izdavaštvo potpisuje poznati Humble Bundle te će za njih ovo biti jedna od dvadesetak igara na kojima obnašaju ulogu izdavača, a igra zasada izlazi za PC i to putem Steama i Humble Bundlea te za Xbox One, na kojemu će biti dostupna kroz pretplatnički servis Xbox Game Pass na dan izlaska.

Više o igri i njezinoj priči saznajte putem službene Steam stranice – na ovome linku, a u nastavku pogledajte novi trailer putem kojega je objavljen datum izlaska te provjerite kako Void Bastards izgleda u akciji. Mi jedva čekamo.