Pitanje dolaska nove mape u Call of Duty: Warzone povlači se već par mjeseci. Kroz par dana taj će multiplayer mod za nove igre serijala Call of Duty napuniti godinu dana od službenog izlaska, a vjerni fanovi nestrpljivo čekaju otkriti čime će nas ekipa iz Treyarcha i Raven Softwarea iznenaditi.

Najnovije glasine, pokrenute od strane jednog poznatog leakera sadržaja igara iz franšize CoD tvrde da će Verdansk kroz par dana biti u potpunosti uništen. Jedan manji dio mape su, s početkom druge sezone, već preplavile horde zombija koji su se na kopnu nasukali zajedno s prepolovljenim brodom Vodianoy. Leaker ZestyCODLeaks tvrdi da ćemo uskoro dobiti novi mod – Plague, u kojem ćemo se zajedno s prijateljima sukobiti protiv živih mrtvaca. Ako ih ne uspijemo poraziti, širenje apokalipse spriječit će jedino nezaobilazni nuklearni napad na Verdansk.

Da bi to potvrdio, objavio je i procurene audio zapise koji bi ovih dana trebali biti implementirani u igru, zajedno s gore spomenutim modom. Iz tih je audio zapisa moguće izvući citate poput: “Stay alert, you’re getting close to a plague zone” (hrv. ostani na oprezu, približavaš se zoni zaraze), “Last chance to cleanse Verdansk” (hrv. zadnja prilika da očistiš Verdansk) i najneoptimističnija od svih: “Extraction failed, Nuke inbound for Verdansk!”, odnosno u grubom prijevodu – zombiji su odnijeli Pirovu pobjedu jer im stiže nuklearna bomba.

Svi se još uvijek sjećamo razaranja Fortniteove mape na kraju Chaptera 1 kada je čitavu mapu progutala crna rupa, zbog koje igrači igri nisu mogli pristupiti puna dva dana, a kraj tog prvog poglavlja dosegnuo je ogromne brojke gledanosti – istovremeno ga je pratilo više od 7 milijuna ljudi. Stoga ćemo i mi, kao veliki obožavatelji ovog free-to-play naslova iz režije Activisiona poželjeti Warzoneu jedan takav impresivni event. U potpunosti je to zaslužio.