Prošloga tjedna Epic Gamesov online shooter Fortnite bio je nedostupan puna dva dana. Razlog tome leži u implementaciji nove mape, koja je u potpunosti zamijenila dosadašnju, a na kojoj su igrači igrali posljednje dvije godine.

Ovom nesvakidašnjem događaju potpunog nestanka mape, ali i igre same po sebi, svjedočio je ogroman broj ljudi, a vijest su prenijeli i portali poput BBC-a. Portal IGN prije par dana zatražio je informaciju o ukupnom broju gledatelja koji su posljednjih dana barem nakratko pogledali ovaj događaj. Epic Games je potom izašao sa službenom informacijom od preko 7 milijuna gledatelja, koji su istovremeno gledali “The End” event putem Twitcha, Twittera i YouTubea, a sve tri kompanije dodatno su potvrdile tu brojku.

Prema Twitchu, u jednom je trenu ovom događaju svjedočilo oko 1,7 milijuna gledatelja te je time oboren i dosadašnji rekord, dok je na Twitteru istovremeno bilo aktivno 1,4 milijuna gledatelja, a ukupan broj pregleda seže do 42,8 milijuna.

Na kraju, YouTube je potvrdio preko 4 milijuna gledatelja, s time da je iz njihove statistike vidljivo 4,3 milijuna ljudi koji su event gledali istovremeno. Kakve brojke!