Akcijska avantura Marvel’s Avengers danas je dobila novi veliki patch koji napokon u igru donosi neke od prethodno obećanih sadržajnih novosti, ali i ispravke grešaka i problema s balansom, koji su mučili igrače još od izlaska igre početkom rujna.

Kao što smo pisali prije nekoliko dana, igra je u mjesec dana od izlaska izgubila jako velik broj igrača, a mnogi su ju prestali igrati zbog nezadovoljavajućeg i repetitivnog multiplayera te neinteresantnih i jednoličnih misija, pa je razvojni studio Crystal Dynamics obećao vratiti igrače novim svježim sadržajem i herojima. Ovaj veliki novi patch prvi je korak ka obećanom poboljšanju.

Novi outpost i misije

U kontekstu sadržaja, novi veliki patch pod brojem 1.3.3 donosi potpuno novi outpost pod nazivom SHILED Substation Zero, kojega možete naći u regiji Pacific Northwest, a tu ćete upoznati i nove likove. Sve to služit će za proširenje priče same igre, što je definitivno prijeko potrebno. Vjeruje se da ćemo ubrzo ovdje upoznati i prve DLC heroje, iako oni u igru dolaze nešto kasnije (kao što je od prije poznato, prvi DLC heroji su dva različita Hawkeyea). Dotada, sami SHIELD-ov outpost sa sobom donosi i novi tip misijaTachyon Rift.

To su specijalne end-game misije kojima će moći pristupiti svi igrači s Power levelom 140. Caka je u tome da ćemo istraživati vremenske anomalije, a tijekom misija tahionske oluje pomalo će nam oduzimati zdravlje, ali će se zato Heroic napadi puniti znatno brže. Crystal Dynamics ističe i da ćemo moći produžiti vrijeme boravka u tahionskim olujama koristeći modifier “Meridian”. Na kraju svake misije dobivamo Cosmic gear, odnosno novu vrstu opreme dostupnu prvi puta kroz Tachyon Rift misije.

Quality of life značajke i bugovi

Novi patch donosi i niz novih quality of life poboljšanja, poput činjenica da su Remote faction terminali od sada dodani i dostupni kroz outpostove, pa ćemo puno lakše moći pristupiti faction zadacima i bounty misijama vezanima uz zlikovce, bez da osobno moramo posjetiti svakog koordinatora factiona. Od sada kozmetičke iteme možemo pregledati i kod vendora, zatim je napokon dodana opcija za povećanje teksta titlova, povećana je brzina kretanja u outpostovima, a ono najbitnije, poboljšan je AI kompanjona, koji će nas sada puno češće oživljavati i pružati generalno pametniju asistenciju.

Ispravljene su i balansirane brojne stavke u borbi, smanjena je (ili, tamo gdje je trebalo, povećana) težina određenih neprijatelja i misija, primijenjene su brojne promjene i poboljšanja samog korisničkog sučelja i još jako puno toga. Specifično za PC igrače, velika je novost i da je kroz novi patch dodana podrška za Nvdia tehnologiju DLSS, koja značajno poboljšava framerate i pruža kompletnu podršku za novu seriju grafičkih kartica Nvidia RTX 3000.

Kompletnu podužu listu novosti koje donosi patch 1.3.3 možete pročitati putem stranice igre, odnosno na ovome linku.