Samim krajem lipnja ove godine Ubisoft je na pomalo čudan način obznanio svoj prvi zalazak u popularni žanr Battle Royale, najavivši svoju nadolazeću igru Hyper Scape koja je do 2. kolovoza bila u otvorenoj beti. Prije nekoliko dana stigla je i službena potvrda da igra u punom obliku izlazi 11. kolovoza.

Iako se dosada mislilo da će igra i u punom obliku prvo izaći za PC te kasnije za konzole, Ubisoft je sada potvrdio da Hyper Scape izlazi 11. kolovoza i za PC i PlayStation 4 i Xbox One, a po službenom izlasku igre kreće i njezina prva sezona pod nazivom “The First Principle”. Ona donosi novi gameplay sadržaj, nove značajke i novosti o samom univerzumu igre.

U punoj verziji igre i uz startanje prve sezone imat ćemo na raspolaganju 11 različitih oružja, a stiže i jedno potpuno novo mid-range oružje zvano Dragonfly, a uz njega dolazi i novi hack zvan Magnet koji će nam koristiti za hvatanje neslutećih neprijatelja u zamku. Ubisoft također ističe da Sezona 1 sa sobom, uz modove Solo i Squad Crown Rush, donosi i dodatne nove vremenski ograničene igrive modove

Naravno, u pozadini svega vezanog uz svijet igre Hyper Scape nalazi se i misteriozna priča koju će igrači otkrivati putem. Tako iz Ubisofta ističu da prva sezona uvodi misteriozne objekte zvane Memory Shards, koje će igrači morati skupljati i otkrivati informacije o određenim likovima i događajima. Novi Memory Shardovi pojavljivat će se skriveni svuda po mapi svaki tjedan tijekom trajanja sezone, a Ubisoft će od izlaska pa nadalje periodično izbacivati i stripove koji će nam dodatno produbljivati i proširivati priču igre.

S obzirom na izrazito visoku integraciju Twitcha u igru Hyper Scape i činjenicu da Ubisoft mnogo truda ulaže u povezanost zajednice gledatelja sa streamerima na Twitchu, puna verzija igre donosi i novu značajku vezanu uz twitch ekstenziju Hyper Scape Crowncast, a to je takozvani Kudos. Radi se o “alatu pomoću kojega će gledatelji moći podržavati svoje omiljene streamere i reagirati na najuzbudljivije momente te stvarati in-game vizualne efekte u pojedinačnim mečevima streamera“, kažu iz Ubisofta.

Posljednja značajna informacija o kojoj se već i prije znalo je da će Hyper Scape imati svoj sustav Battle Pass. Prva sezona battle passa tako donosi nove opcije customizacije, besplatne i premium značajke te 100 tierova s ekskluzivnim kozmetičkim predmetima koje će igrači moći otključavati tijekom Sezone 1. Premium rubriku Battle Passa moći ćemo otključati za 950 Bitcrownsa (in-game valuta koju ćemo skupljati igrajući ili kupujući Bitcrowns pakete pravim novcem).

Dakako, s obzirom na integraciju s Twitchem, Ubisoft ističe da ćemo i u punoj verziji igre, kao i u beti, kroz Battle Pass moći napredovati gledajući streamove igre Hyper Scape na Twitchu, a tako ćemo moći osvajati i ekskluzivne twitch kozmetičke predmete iz in-game shopa.