Prije svega par dana pisali smo o glasinama da će Ubisoft uskoro najaviti besplatnu Battle Royale pucačinu Hyper Scape, a navedeno je sinoć dobilo i službenu potvrdu. 

Hyper Scape je free-to-play urban Battle Royale naslov smješten u dalekoj budućnosti 2054. godine u virtualnom gradu Neo Arcadia, u kojem do izražaja posebno dolazi vertikalnost grada i fast-paced borbene situacije. Bitka za osvajanje prvog mjesta, kao i u većini battle royale naslova, počinje odabirom mjesta slijetanja na ogromnoj mapi Neo Arcadie, a igračima je na raspolaganju cijeli grad, uključujući krovove zgrada te unutrašnjost određenih građevina.

Oružja je moguće poboljšati leveliranjem, promjenom veličine spremnika, upgradeom damagea, a sami loadout nije strogo vezan uz odabir lika već uz oružja i hackove koje lootate, a koji pak omogućavaju defenzivan i napadački stil igre. Sva posebnost ovog naslova trebala bi ležati i u mogućnosti respawna. Naime, ukoliko vas netko “liši života”, igri nije kraj već postajete spectator, odnosno kako je to Ubisoft nazvao – Echo. Taj isti Echo služi kao određena vrsta scouta koji može pomoći ostatku tima, te po njihovom uklanjaju – ponovno vas respawnati u igru. 

Igra ima dva glavna moda, Crown Rush za tri igrača i Solo za jednog, a podržat će do 100 istovremenih igrača. Za završetak partije na igračima je da prvi dohvate Hyper Scape Crown i potom uklone ostale neprijatelje ili da jednostavno zadrže krunu 45 sekundi u svojim rukama.

S obzirom da je Hyper Scape razvijen u suradnji s Twitchem, gledatelji te platforme mogu direktno utjecati na igru putem live evenata u stvarnom vremenu, kreirajući pritom interakciju između streamera i njihovih obožavatelja. 

Hyper Scape dostupan je već danas putem limitiranog testiranja na PC-ju koje traje sve do 7. srpnja, a na jesen stiže u punom obliku na PC i konzole. Detalje o testiranju i kako pristupiti istom možete pronaći ovdje.