Sinoć su se internetom proširile glasine da se Ubisoft upravo sprema najaviti potpuno novu igru i to ovoga puta besplatnu Battle royale pucačinu pod nazivom Hyper Scape.

Vijest o tome prvotno je putem twittera podijelio poznati esports reporter Rod Breslau, koji je informaciju navodno dobio iz pouzdanih izvora, a pridružili su mu se i brojni drugi. Potom je sami Ubisoft, iako još uvijek nije službeno najavio igru, pokrenuo teaser web stranicu koja pripada kompaniji Prisma Dimensions – korporaciji koja očigledno postoji u svijetu igre Hyper Scape.

Prema osnovnim informacijama koje je podijelio Breslau, Hyper Scape će biti nova AAA multiplayer brzopotezna FPS Battle Royale igra na kojoj radi Ubisoft Montreal, koji nam je prethodno donio Rainbow Six Siege i brojne igre u serijalu Assassin’s Creed te gotovo sve nastavke serijala Far Cry i mnoge druge.

No, osim tog opisa, Breslau i brojni drugi leakeri i streameri tijekom noći su objavili i nekoliko fotografija i concept artova iz igre. Sudeći prema svemu dosad poznatome, igra će biti smještena u virtualni futuristički neonom okupani cyberpunk svijet.

Hyper Scape bi navodno prvenstveno trebao izaći na PC  i to kroz otvoreno beta testiranje koje kreće već 12. srpnja (za samo dva tjedna), dok će igra za konzole izaći kasnije tijekom ove godine. Osim što će biti besplatan, trebao bi imati i podršku za cross-play, a Ubisoft navodno sprema službeno otkrivanje igre za ovaj četvrtak, 2. srpnja.