Uspješni battle royale PUBG uskoro dobiva pojačanje, jer u izradi je nekoliko igara koje će biti smještene u isti univerzum.

Za prvu od njih znamo od prosinca i najave na ceremoniji The Game Awards, a to je svemirski hororac The Callisto Protocol – nova igra tvoraca serijala Dead Space (i njegov spiritualni nasljednik) iza kojeg stoji razvojni tim Striking Distance Studios. Taj studio osnovao je bivši šef Visceral Gamesa Glen Schofield i kreativni direktor Dead Spacea (o činjenici da se Schofield pridružio PUBG timu pisali smo još na ljeto 2019. godine).

Na neku foru The Callisto Protocol nadovezivat će se na PUBG te izlazi nekad tijekom 2022. godine. No osim te igre, o novim dosad nenajavljenim projektima saznajemo putem novog izvještaja u kojemu portal Bloomberg piše o Kim Chang-hanu, dugogodišnjem programeru i izvršnom producentu PUBG-a, a sada direktoru kompanije Krafton (krovna organizacija koja posjeduje Striking Distance Studios, kao i originalne tvorce PUBG-a – Bluehole i PUBG Corp.).

Kako kaže Chang-han, Krafton sada radi na još dvije igre također smještene u PUBG univerzum. Prva je vezana uz PUBG i u razvoju je za PC i konzole te bi trebala izaći nekad tijekom 2022. godine. Druga igra, također osnovana na univerzumu PUBG-a, bit će još jedan battle royale no isključivo za mobilne uređaje, a trebala bi izaći već ove 2021. godine.

Osim te dvije igre, univerzum igre PUBG bit će proširen i kroz animiranu seriju koja je trenutno u izradi te će biti emitirana putem streaming servisa, no ni to nije sve, jer u planu su animirani film u web formatu te eventualno i filmovi i drame koji bi svi bili bazirani na PUBG-u. Sve to dio je Kraftonovog plana da “intelektualno vlasništvo PUBG pretvore u što veću franšizu”, kako kaže Chang-han za Bloomberg. Više o svemu tome trebali bismo saznati tijekom ove godine.