Glen Schofield – veteran industrije videoigara, osim što je poznat kao tvorac odličnog serijala i horor pucačine Dead Space na kojoj je radio u studiju Visceral Games, mnogima će biti poznatiji i kao osnivač Activisionove podružnice i studija Sledgehammer Games i direktor nekoliko igara u serijalu Call of Duty (Modern Warfare 3, Advanced Warfare i WWII). No Schofield je krajem prošle godine napustio Activision i Sledgehammer, a sada napokon znamo što je novoga naumio.

U novom videu objavljenom jutros putem društvenih mreža PUBG-a, Schofield i PUBG zajedničkim snagama najavili su osnivanje potpuno novoga studija pod nazivom Striking Distance, u kojemu Schofield obnaša ulogu direktora. “S radošću najavljujem da sam se upravo pridružio PUBG Corporationu kao CEO novog nezavisnog game studija zvanog Striking Distance“, u videu najavljuje Schofield te dodaje: “Radimo zajedno na izgradnji studija iz temelja, kako bismo počeli stvarati originalno narativno iskustvo u univerzumu PUBG-a“.

Da, dobro ste pročitali – novi studio Striking Distance radit će na svojevrsnoj novoj narativnoj igri koja će, ako smo dobro razumjeli Schofielda, biti dijelom PUBG univerzuma! Što to točno znači, zasada nije sigurno, ali jednu činjenicu znamo – neće biti još jedan Battle Royale, nego nešto sasvim novo. “Pomoću svojih prethodnih iskustava, istraživat ću nove dizajne i koncepte u sjedištu studija Striking Distance u San Ramonu, Kaliforniji“, ističe Schofield te dodaje: “Kao kreativcu, sloboda istraživanja PUBG univerzuma uzbuđuje me zbog mogućnosti kojima ćemo ići još dalje od Battle Royalea“.

Ako ćemo biti pomalo entuzijastični, mogli bismo ovo shvatiti kao pokušaj PUBG Corporationa da konačno razbije trenutne trendove, vladavinu žanra Battle Royale i njegov začarani krug (he-he) te da pokuša napraviti nešto novo na tržištu, pa makar to bilo i u univerzumu PUBG-a, s kojim su se igrači izrazito dobro povezali. U svakom slučaju, zasada se o toj neimenovanoj igri još uvijek ne zna ništa, a Schofield obećava da će nam uskoro moći reći više. Dotada, uz svu kreativnost koju je pokazao u prošlosti, kao i uz odličan tim koji želi složiti u studiju, nadamo se da neće smisliti nešto neinovativno ili, pak, igru nazvati onako kako je netko odmah dosjetljivo komentirao na twitteru: “PUBG – Story mode” 🙂