Sjećate se kad su mnogi mislili da je Electronic Artsu odzvonilo po pitanju izdavanja igara u univerzumu Star Wars jer su zeznuli s Battlefrontom II te su drugi studiji dobili prava na Star Wars igre? Stvar ipak nije toliko crna za Electronic Arts, a tome je očigledno pomogao fenomenalni uspjeh koji je njihov studio Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends) ostvario sa singleplayer akcijskom avanturom Star Wars Jedi: Fallen Order.

Krenimo redom. Budućnost je očito izrazito svijetla za fanove Star Warsa. Nakon što je Electronic Artsu ukinuta ekskluzivnost izrade igara u dalekoj galaksiji, u siječnju prošle godine najavljeno je da Ubisoft radi na svojoj open-world Star Wars igri, a potom je na samom kraju godine u sklopu Game Awardsa službeno potvrđeno da svoju Star Wars akcijsku avanturu radi i Quantic Dream, studio zaslužan za avanture Heavy Rain, Beyond: Two Souls i Detroit: Become Human.

No, isto smo tako u siječnju 2020. godine – praktički odmah nakon izlaska Electronic Artsovog uspješnog hita Star Wars Jedi: Fallen Order – saznali da Respawn definitivno radi na njegovu nastavku. Od tada pa do danas nikakvih novosti o nastavku Fallen Ordera nije bilo, no zato je danas stigla golema vijest da Respawn Entertainment radi na čak tri zasebne Star Wars igre pod kišobranom Electronic Artsa i nedavno oživljenog brenda Lucasfilm Games.

FPS, RTS i Fallen Order 2

Pravi je to bombončić od vijesti koji je objavljen na službenoj stranici starwars.com, a koji kaže kako Respawn ne samo da radi na nastavku serijala Star Wars Jedi: Fallen Order, već i na Star Wars strategiji te na, pazite sad, Star Wars pucačini iz prvog lica. O samim igrama i dalje se ne znaju nikakvi detalji, no poznato je da je redatelj novog nastavka Fallen Ordera ponovno Stig Asmussen koji je bio game director prve igre.

Na novoj Star Wars pucačini kolo predvodi Peter Hirschmann – nekadašnji potpredsjednik razvoja igara u LucasArtsu koji je ujedno bio i izvršni producent originalnog serijala Star Wars Battlefront, a što se tiče potpuno nove Star Wars strateške igre, na njoj će raditi novo osnovani zasebni studio kojeg vodi veteran industrije videoigara Greg Foertsch u kolaboraciji s Respawn Entertainmentom i studijom Bit Reactor (kojeg su osnovali veterani industrije zaslužni za strateški serijal XCOM).

Više informacija o sve tri igre očekujemo uskoro, a naročito se radujemo novostima za Star Wars Jedi: Fallen Order 2, za koji se šuška da bismo najavu mogli dobiti tijekom ove godine. Živi bili pa vidjeli. Dotad, kompletnu najavu za tri nove Star Wars igre pročitajte na ovome linku.