Mnogim stari(ji)m igračima bit će dobro poznat brend i ime Lucasfilm Games, gaming ogranak kojega je osnovao tvorac Star Warsa George Lucas još početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća i pod kojim su izašle igre kao što su The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, Indiana Jones and the Last Crusade i druge. To ime promijenjeno je devedesetih u LucasArts (pod kojim je izašlo još puno slavnih point’n’click avantura te čitav niz Star Wars i drugih igara), no sada se vraća originalnom imenu s nešto drugačijom namjenom.

Novi Lucasfilm Games, kako je navedeno u objavi na stranici StarWars.com, predstavlja novo poglavlje i fazu kreativnosti te će od sada pa nadalje biti krovno ime za sve buduće (ali i neke prošle) igre smještene u univerzum Star Wars, a na kojima će raditi neki od najboljih studija u industriji. “Kako bismo označili ovu novu eru, Lucasfilm Games lansirao je društvene kanale na Twitteru (@LucasfilmGames) i Facebooku (@LucasfilmGames), koji će donositi udarne vijesti i još toga direktno fanovima“, stoji u novoj objavi.

U svrhu promocije novog/starog brenda objavljen je i novi trailer koji uključuje niz Star Wars igara, samo neke od kojih su Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Squadrons, Star Wars: The Old Republic, Fortnite (s obzirom na Star Wars crossover), Minecraft – Star Wars DLC, Star Wars Battlefront II i mnoge druge.

Za kraj, iz Lucasfilm Gamesa poručuju kako će se njihov logo od sada pa nadalje nalaziti u svim njihovim budućim igrama i naslovima. Shodno tome, ono što nas zanima je koje će to nove Star Wars igre biti uključene u brend Lucasfilm Games (te kada će više službena najava nastavka za Star Wars Jedi: Fallen Order), no o njima zasada nema novosti te ih očekujemo uskoro.