Svašta se nešto finoga kuha u univerzumu Star Warsa i pod novim/starim brendom Lucasfilm Games, a kao da vijesti o dalekoj galaksiji nije bilo dovoljno, Lucasfilm Games upravo je najavio da Ubisoft u suradnji sa svojim studijom Massive Entertainment (The Division 2, The Crew) rade na AAA open-world igri Star Wars tematike.

O samoj igri zasad se ne znaju drugi detalji, no direktor Ubisofta Yves Guillemot otkrio je da će to biti “originalna Star Wars avantura drugačija od bilo čega dosad napravljenog“, što god to značilo. Poznato je i da će ju pokretati Ubisoftov i Massiveov Snowdrop Engine te da će direktor igre The Crew Julian Gerighty na ovom novom Star Wars projektu obnašati ulogu kreativnog direktora.

Bit će to prva velika Star Wars igra čiji izdavač nije Electronic Arts, a s obzirom na postojeći višegodišnji ugovor između Electronic Artsa i Disneyja (kao krovnog vlasnika franšize Star Wars), tu činjenicu komentirao je i Sean Shopaw, viši potpredsjednik Disneyjevog globalnog ogranka za gaming i interaktivna iskustva. “Electronic Arts bio je i nastavit će biti strateški veoma važan partner za nas sada i ubuduće. No osjećamo da ima mjesta i za druge“, zaključio je Shopaw.

Cjelokupni projekt i suradnju Lucasfilm Gamesa i Ubisofta dodatno su komentirali Ubisoftov direktor Guillemot, koji je istaknuo kako su uzbuđeni izgraditi nove svjetove, likove i priče koje će postati trajni dijelovi Star Wars lorea. Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy dodala je kako će suradnja s Ubisoftom biti svjež i uzbudljiv smjer pričanja priča u univerzumu Star Warsa, a komentirala je i sinoćnju objavu da Bethesda i MachineGames pod Lucasfilm Gamesom rade na novoj igri Indiana Jones (više na linku).