Davno je bila 2009. godina kada je redatelj James Cameron u kina lansirao svoj SF film Avatar i promijenio budućnost 3D filmova. 13 godina kasnije, napokon je objavljen i trailer za nastavak nazvan Avatar: The Way of Water koji će biti tek drugi od planirana četiri dijela sage i koji će ove zime u kinima nastaviti priču Jakea Sullyja i njegove djevojke Neytiri koja pripada vanzemaljskoj rasi Na’vi.

Godinama zvan Pocahontas u svemiru i dalekoj budućnosti, nastavak Avatara odvija se također deset godina nakon radnje prvog filma, a sada Jake i Neytiri imaju obitelj i djecu (uključujući i jedno potpuno ljudsko dijete, iako su oboje Na’vi…Kako, nemamo pojma). No iako je sve divno i krasno na najljepšem planetu u univerzumu sad kad je Jake od nepokretnog čovjeka trajno transportiran u tijelo svog avatara te je i on postao Na’vi (sori na 13 godina starim spoilerima), nevolja će i dalje snaći naše heroje. 

Cameron inače i nastavak svog filma proziva revolucijom u vizualima na velikom platnu, pa sad konačno imamo priliku u novom teaseru vidjeti djelić toga (i onda ga umjesto u 4K na službenom YouTube kanalu objave u 1080p, svaka čast, op.a.). Inače, sami teaser trailer premijerno je prikazan krajem prošloga mjeseca na mega filmskom festivalu CinemaCon gdje su ga premijeno mogli pogledati samo posjetitelji festivala i o njemu pričati posljednjih par tjedana, no nakon što je trailer prošloga tjedna stigao i u kina, danas je tek napokon objavljen javno na YouTubeu da ga može pogledati i ostatak svijeta.

Avatar: The Way of Water u kina stiže u prosincu ove godine, a osim redatelja Jamesa Camerona vraća se i originalna zvjezdana holivudska glumačka postava: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver i Stephen Lang, a pridružuju im se i zvjezdani glumci u novim ulogama koje nisu bile u prvom nastavku: Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement i legendarna Kate Winslet.

Dotad, ukoliko ste zaboravili, univerzum Avatar uskoro dobiva i golemu open-world videoigru, pa podsjećamo da je Ubisoft prije godinu dana najavio Avatar: Frontiers of Pandora – igru koja će, prema riječima Ubisofta, prikazati next-gen snagu njihova internog enginea Snowdrop. Na njoj radi Ubisoftova švedska podružnica Massive Entertainment (bok, Ema, volimo te), a iako i dalje nema datum izlaska, očekujemo je tijekom 2022. za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.