Unatoč poprilično solidnoj zaradi prvog filma Tomb Raider iz 2018. godine i najave nastavka za koji se zna još od 2019., “rebootani” serijal filmova o Lari Croft s poznatom holivudskom glumicom Aliciom Vikander u glavnoj ulozi od sada više ne postoji te je planirani nastavak otkazan, a filmska prava na serijal Tomb Raider upravo su na dražbi u kojoj navodno sudjeluje niz produkcijskih i streaming kompanija.

Vijesti o tome jutros prenosi nekoliko filmskih portala, od kojih je prvi informaciju prenio The Wrap, ističući kako je produkcijska kompanija MGM izgubila prava nakon devet godina. Prava su sada vraćena kompaniji GK Films koja ih je od Square Enixa kupila još 2011. godine, a koja ih sada želi prodati zainteresiranim produkcijskim kompanijama. Kako prenosi The Wrap, prodaja očito neće biti problem, iako sami proces nije bez problema.

Naime, ističu kako je nakon prošlotjednog pokretanja dražbe za prodaju nastao kompletni kaos i “aukcijski rat” jer brojni studiji i streaming platforme žarko žele sebi priskrbiti jedan takav legendarni serijal kao što je Tomb Raider. Što se tiče već ranije spomenutog nastavka s Aliciom Vikander koji je imao i konkretan datum izlaska (i na kojemu je, kako smo pisali u siječnju prošle godine, radila redateljica Misha Green – autorica hit HBO serije Lovecraft Country), film ne samo da je otkazan već je potvrđeno i da Vikander više neće glumiti u budućem filmu te je krenula potraga za novom glumicom.

Koja će produkcijska kuća i studio kupiti prava na Tomb Raider, hoće li to biti streaming giganti kao što su Netflix, Paramount i Amazon ili neka “klasičnija” produkcijska kompanija te tko će na kraju glumiti u još jednom rebootu filmskog serijala Tomb Raider, ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno – bit će to treća “live-action” Lara Croft nakon Angeline Jolie (koja je 2000-ih glumila u dva filma) te već spomenute Alicie Vikander koja ipak neće ponoviti ulogu.