Osim par tjedana nakon ovogodišnjeg sajma E3, izgleda kako su izdavači i razvoji timovi odlučili biti podosta aktivni tijekom ovog ljeta i to sve prije najvećeg europskog sajma vezanog uz igre, Gamescom. Tako su i proteklog tjedna nastavili s najavama, vijestima i izdavanjem velikog broja igara. Primjera radi, samo na Steamu je u sedam dana izašlo 124 nove igre, a iako se radi uglavnom o indijima ima i onih poznatijih.

Za početak tjedna dočekala nas je vijest o tome kako Sega radi na dvije nove igre u serijalu Sonic od kojih će jedna razveseliti nostalgičare, a razvojni tim Hello Games i Sony su odlučili online dio No Man’s Skyja ponuditi besplatno. Utorak su obilježili izlasci Hyper Light Driftera za konzole i nove igre Double Finea, Headlander. U sredinu tjedna smo krenuli s rušenjem rekorda nagradnog fonda za svjetsko prvenstvo u Doti 2, malčice upitnom Sonyjevom ponudom igara u sklopu PS Plusa za kolovoz, Bethesdinim planovima za multiplayer budućnost FPS-a DOOM i kompletno drugačije izdanje igre Prey. Za kraj su nam preostale najava uljepšane verzije originalnih Darksidersa i objava o uspješnoj Kickstarter kampanji za reboot System Shocka.

tjedni pregled

Iza nas je još jedan solidan tjedan, a Sonic se slaže

Od tužnih i frustrirajućih vijesti imali smo krađu povelikog broja e-mail adresa igrača Warframea te potpuno gašenje Disney Infinityja. Kako ne bismo završili na lošoj noti, sretni smo što možemo napisati kako je domaći platformer iz prvog lica SEUM: Speedrunners from Hell dostupan putem Steama i kako je prikupio pozitivne kritike od igrača.

Vjerujemo kako će sljedeći tjedan biti jednako uzbudljiv i bit će zanimljivo vidjeti što će nam sljedeće igraća industrija prirediti.